Von der Leyen ihasteli Suomen säätä, mutta muistutti talven vakavista vaikeuksista – ”Lapset palelevat”

Suomeen saapui torstaina korkean tason vieraita. Luontokeskus Haltiassa järjestettävän tapahtuman aiheena oli metsien rooli hyvien elinympäristöjen rakentamisessa.

Pääministeri Sanna Marin saa tänään vieraakseen Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin.

24.11. 9:08 | Päivitetty 24.11. 12:01

Pääministeri Sanna Marin (sd) sai torstaina Euroopasta korkean tason vieraita, kun Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, ympäristöasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius, Viron pääministeri Kaja Kallas ja Ruotsin varapääministeri Ebba Busch saapuivat Suomeen keskustelemaan metsistä.

ISTV näytti Into the Woods -tapahtuman alkupuheenvuorot ja tiedotustilaisuuden suorana kello 10 alkaen. Voit lukea tilaisuuden tekstimuotoisen seurannan jälkikäteen alta.

Alkupuheenvuoroja seurasi pääministeri Marinin, komission puheenjohtaja von der Leyenin, pääministeri Kallaksen ja varapääministeri Buschin tiedotustilaisuus.

Von der Leyen sanoi, että EU:n jäsenmailla on valta omiin päätöksiin EU:n metsäpolitiikan suhteen. Komissio vain tukee ja kommentoi niitä.

Hänen mukaansa Pohjoismaat voivat näyttää esimerkkiä kestävässä kehityksessä ja esimerkiksi puumateriaalien innovatiivisessa käytössä rakennusalalla. EU-mailla on von der Leyenin mukaan yhteinen tahto taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Keskustelijat korostivat metsien tärkeyttä ihmisten hyvinvoinnissa ja vihreässä siirtymässä.

Esiin nousi myös suomalainen design. Von der Leyen nosti arkkitehti Alvar Aallon pioneeriksi, jonka työt ovat edelleen hyvin moderneja.Suomen luontokeskus Haltiassa järjestettävän tapahtuman aiheena on metsien rooli hyvien elinympäristöjen rakentamisessa.

Hetki hetkeltä -seuranta löytyy jutun lopusta.

Suomalaisministereistä tapahtumaan osallistuivat myös ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk). Tapahtumaan osallistui myös joukko tutkijoita sekä arkkitehtuurin ja rakentamisen asiantuntijoita.

Into the Woods -tapahtuma on osa Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta, jonka tavoitteena on edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Bauhausilla viitataan 1920-luvulla Saksassa perustettuun arkkitehtuuri- ja muotoilukouluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?