Ex-puheenjohtaja Kulmuni: Keskustan olisi pitänyt lähteä hallituksesta 2021 – ”Tehtiin päätöksiä, jotka eivät ole talous­poliittisesti kestäviä”

Keskustan entinen puheenjohtaja Katri Kulmuni vastasi HAAPALA-TV:n suorassa lähetyksessä kysymykseen, mikä on keskustan kohtalo ja millaiseksi hän näkee saamelaisten aseman tuoreen eduskuntariitelyn valossa.

24.11. 8:00 | Päivitetty 24.11. 16:28

Saamelaiskäräjälain uudistus ja keskustan surkea kannatus ovat kietoutuneet toisiinsa viime päivien politiikan myrskyissä.

– Mistä on kysymys ja minne mennään? Kukapa tähän olisi parempi vastaamaan, kuin torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni, joka syrjäytettiin keskustan puheenjohtajan paikalta heikon kannatuksen vuoksi jo syksyllä 2020, HAAPALA-TV:n vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala tuumaa.

Kulmuni oli HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa eduskunnasta torstaina.

Kulmuni on muiden Lapin kansanedustajien kanssa vastustanut hallituksen esitystä saamelaiskäräjälain uudistamiseksi.

Kulmuni pui myös keskustan nykyistä kannatusta. Helsingin Sanomat mittasi puolueelle kautta aikojen heikoimman kannatuksen 10,1 prosenttia.

Kulmuni ehti johtaa keskustaa vain vuoden verran ennen kuin hänet syrjäytettiin puolueen johdosta. Syynä oli puolueen heikko kannatus. Kulmunin seuraajaksi valittiin nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko.

Kulmuni on ainoa keskustan puheenjohtaja, joka ei saanut kokeilla siipiensä kantavuutta ainoissakaan vaaleissa.

HAAPALA-TV on viikoittainen politiikan ajankohtainen suora haastatteluohjelma. Haastattelun tallenne on nähtävissä Ilta-Sanomien verkkosivuilla myöhemmin. Tekstimuotoisen seurannan voit lukea jälkikäteen alta.

Edellinen HAAPALA-TV:n vieras oli Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo. Haastattelun tallenteen voit katsoa alla olevan jutun linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?