Harry Harkimo kertoo väleistään Jethro Rostedtiin – näin hän kommentoi Rostedtin puolen miljoonan euron ”huijausta”

Harry Harkimon mukaan Jethro Rostedt on toistaiseksi Liike Nytin jäsen, mutta on eroamassa myös kokonaan puolueesta.

16.11. 15:46

Liikemies ja Liike Nytin puheenjohtaja sekä perustaja ja puolueen ainoa kansanedustaja Harry Harkimo vieraili keskiviikkona alkuiltapäivästä Ilta-Sanomien HAAPALA-TV:ssä, politiikan erikoistoimittajan Timo Haapalan vieraana.

Liike Nytin kannatus oli tämänaamuisessa Helsingin Sanomien kannatusmittauksessa piskuiset 1,9 prosenttia.

Se on vielä kaukana "Hjalliksen" reippaista puheista, joissa hän on kertonut puolueen tavoittelevan kevään eduskuntavaaleissa yli 20 paikkaa eduskuntaan.

Haapala ihmetteli, tuoreen kannatuslukujen ja Hjalliksen puheiden olevan hieman ristiriidassa.

– No joo, Harkimo tyytyi vastaamaan.

Hjallis Harkimolla on aitoa uskoa siihen, että puolue tulee olemaan seuraavassa hallituksessa.

Harkimo mainitsee, että kaikkiaan Helsingistä, Uudeltamaalta, Tampereelta ja Turusta valitaan 100 kansanedustajaa ja antaa ymmärtää juuri näiden vaalipiirien olevan vuonna 2018 perustetulle puolueelle keskeisiä.

– Lisäksi meillä on Savonlinnassa iso kannatus.

Hän kertoi puolueella olevan hyvä potentiaali ja mainitsi tärkeäksi asiaksi sen, että puolue saa riveihinsä hyviä ehdokkaita.

Liike Nyt onkin haalinut myös julkisuudesta tunnettuja ehdokkaita riveihinsä vaaleihin ja varmuudella ehdokkaina keväällä ovat ainakin diplomaatti Alpo Rusi sekä painonnostaja Anni Vuohijoki.

– Onko Jere Karalahti tulossa ehdokkaaksi, Haapala uteli kovana kiekkomiehenä tunnetulta Harkimolta.

– Siihen en pysty vastaamaan ennen kuin ne julkistetaan, Harkimo puolustautui ja jatkoi puolueen etsivän erityyppisiä ehdokkaita ympäri Suomea.

Hjallis Harkimo ei pysty vastaamaan siihen, onko ex-kiekkoilija Jere Karalahti puolueen eduskuntavaaaliehdokas ensi kevään vaaleissa.

Harkimon ja liikemies Jethro Rostedtin väleistä on puhuttu pitkään.

Myös Rostedt on ollut Liike Nytin jäsen keväästä 2020, jolloin hän erosi Turun kokoomuksen valtuustoryhmästä ja perusti oman Liike Nytin valtuustoryhmän.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi viime viikon maanantaina Rostedtin eronpyynnön kaupunginvaltuustosta.

Seiska on kertonut syksyn mittaan Rostedtin ja ”Hjalliksen” välien viilenneen sekavassa sopassa, joka alkoi, kun Rostedt osti vuonna 2019 Raaseporissa kesämökin 580 000 eurolla. Rostedt ei kuitenkaan käyttänyt mökin ostamiseen omia rahojaan vaan sai rahat Harkimolta.

Seiskan mukaan Rostedt ei myöskään siirtänyt sovitusti mökkiä Hjallis Promotion Oy:n nimiin, vaan omiin niminsä. Tämän jälkeen Rostedt oli hakenut pankista lainaa, jonka vakuutena hän käytti mökkiä.

Myöhemmin kuvio selvisi Harkimolle, joka sai lopulta kiinteistön omiin nimiinsä keväällä 2021. Sittemmin selvisi vielä sekin, että Rostedt oli pantannut mökin panttikirjat pankille. Seiskan tietojen mukaan Nordean Kiinnitysluottopankki hakee Rostedtilta sekä Harkimon yritykseltä yhteisvastuullisesti yli 458 000 euron saatavia oikeusteitse.

– Hän [Rostedt] on ilmeisesti huijannut kesämökkikaupoissa puoli miljoonaa euroa rahaa, Haapala kysyi kaksikon väleistä.

– No se [Rostedt] on kiinnittänyt minun omaisuuttani, ja sitä selvitellään nyt, Harkimo suostui avaamaan.

– Se on ikävä tapaus ja toivon, että siihen saadaan joku selvyys, Harkimo jatkoi.

Harkimon mukaan Jethro on toistaiseksi Liike Nytin jäsen, mutta on eroamassa myös kokonaan puolueesta.

Vaikka puolueella on kova halu saada paljon hyviä ehdokkaita, aiotaan ehdokkaiksi pyrkivien taustat selvittää.

– Tarkistetaan niin hyvin kuin voidaan.

– Pitää muistaa, että nämä eduskuntavaalit ovat ihan eri asia kuin kuntavaalit, joissa on tuhansia ehdokkaita ja tähän [eduskuntavaalit] saa vähän yli 200 ehdokasta, eli ne on paljon helpompi tarkistaa, Harkimo tarkensi hakijoiden taustojen setvimistä.

Hjalliksen mukaan Jethro Rostedt on toistaiseksi Liike nytin jäsen, mutta on eroamassa myös kokonaan puolueesta.

Harkimolla on jo selvät sävelet paperilla, mikä olisi hänestä paras hallituskokoonpano.

– Seuraavassa hallituksessa pitäisi istua kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, ehkä ruotsalaiset [rkp] ja Liike Nyt.

– Pidän sitä ihan realistisena ja jopa todennäköisenä, koska jos kokoomus ja sosiaalidemokraatit menevät yhdessä hallitukseen, niin mikään ei muutu, Harkimo järkeili.

Haapala kysyi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Harkimon suhteesta, että kuinka läheisiä he tällä hetkellä ovat.

– En kommentoi.

Aivan haastattelun lopussa Haapala palasi Harkimon mahtipuheisiin tähtitieteellisestä paikkamäärästä.

– Montako Liike Nytin kansanedustajaa täällä vaalien jälkeen on, Haapala kysyi Eduskuntatalossa aivan paternosterhissien edessä.

– 10 ja 20 paikan välillä. Siitä olen melko varma, Harkimo päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?