Marin kertoi Ylellä keskustelustaan Turkin Erdoganin kanssa

Pääministeri Sanna Marin toivoo, että Turkki ja Unkari ratifioisivat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden mahdollisimman pikaisesti.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan Turkilla ei ole Suomen kanssa avoimia kysymyksiä, jotka estäisivät ratifioinnin.

29.10.2022 12:18

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi Ylen Ykkösaamussa, mitä Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi hänelle Prahassa Euroopan yhteisön kokouksessa lokakuun alussa.

Marinin mukaan Turkilla ei ole sellaisia epäilyksiä tai huolia Suomen osalta kuin mitä turkkilaiset ovat nostaneet esiin Ruotsin osalta.

– Hän (Erdogan) toisti sen sanoman, mitä hän on julkisuuteenkin kertonut, että Suomen kanssa ei ole sellaisia avoimia kysymyksiä, jotka estäisivät ratifioinnin, mutta Ruotsin kanssa joitakin on, Marin kertoi Ykkösaamussa.

Marinin mielestä on tärkeää, että Ruotsi ja Turkki keskustelevat yhdessä asiasta. Ruotsin uusi pääministeri Ulf Kristersson on menossa Turkkiin tapaamaan Erdogania.

Lue lisää: Sanna Marin ja Ulf Kristersson vakuuttivat Suomen ja Ruotsin kulkevan Natoon samassa tahdissa – ”Olemme tällä matkalla yhdessä”

Marinin mukaan Turkin Ruotsia koskevat huolet ovat liittyneet erityisesti terrorismiin, joihinkin luovutuksiin ja aiemmin myös asevientiin.

Marinin mukaan viranomaiset arvioivat Suomessa luovutuksia, eikä hallitus käsittele luovutuksia tai tee niistä poliittisia päätöksiä.

– Olen luottavainen, että sekä Unkari että Turkki tulevat ratifioinnin tekemään. Aikataulua on mahdotonta ennakoida täydellisesti, toivomme tietenkin, että mahdollisimman pikaisesti asiassa edettäisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?