Kokoomuksen Sari Sarkomaa pyytää anteeksi lausuntoaan eduskunnassa

Anteeksipyyntö liittyy keskiviikkoiseen keskusteluun eduskunnassa. Sarkomaata on muun muassa syytetty ylimielisyydestä.

Olen pahoillani, että puhuin epätarkasti eduskunnassa, Sari Sarkomaa sanoo.

28.10.2022 11:36

– Olen pahoillani, että puhuin epätarkasti eduskunnassa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa pyytää Twitterissä anteeksi keskiviikkoista lausuntoaan eduskuntakeskustelussa.

Kokoomus arvosteli tuolloin hallituksen esitystä 64 miljoonan euron säästöistä sairausvakuutuksen yksityisen sairaanhoidon hoito- ja tutkimuskorvauksiin ensi vuoden alusta lähtien.

Osa korvauksiin käytetyistä varoista on tarkoitus kohdentaa uudelleen hyvinvointialueiden yleiskatteelliseen rahoitukseen kattamaan vanhuspalveluiden vahvistamiseen tarvittavaa rahoitusta.

– Hallituksen esittämä valtava Kela-korvausleikkaus on vastuuton. Yhä useampi ihminen sysätään tylysti terveydenhuollon pitkään jonoon, Sarkomaa kritisoi tuolloin.

Hän nosti puheessaan esimerkiksi naapurissaan asuvan eläkkeellä olevan sairaanhoitajan kertomuksen.

– Hän käyttää pienen eläkkeensä siihen, että hän voi saada niitä terveyspalveluita, joita hän tarvitsee. Hän käyttää myöskin yksityistä terveydenhuoltoa, ja ne korvaukset, joita hän on saanut, ovat tärkeitä hänen taloudellensa: parilla kympillä yksinäinen ihminen hankkii vaikka monen viikon ruuat, Sarkomaa sanoi.

–  Se pitäisi nyt hallituksen ymmärtää, ja tuntuu, ettei ymmärretä ihmisten taloustilannetta, tämän korvauksen merkitystä.

Sarkomaan puhe siitä, että yksinäinen ihminen hankkisi parilla kympillä monen viikon ruuat, aiheutti kohun.

Esimerkiksi Sdp:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma kritisoi kokoomusta Twitterissä.

– Näinkö ylimielisesti kokoomus suhtautuu pienituloisten ihmisten toimeentuloon ja arjessa pärjäämiseen, Heinäluoma kysyi.

Eilen Sarkomaa perusteli, ettei kyse ollut hänen mielipiteestään, vaan hän referoi saamaansa eläkeläisen viestiä Kela-korvausleikkauksesta.

– Hän kertoi, että 20 euroa on iso raha kun hän ostaa parin viikon ruokia. Hän toivoi asian välittyvän päättäjille. Minun olisi pitänyt paremmin ilmaista sitaatit, Sarkomaa sanoi eilen.

Nyt Sarkomaa myöntää erehdyksensä.

– Viittasin eläkeläiseltä saamaani viestiin ja halusin tuoda esiin, että 20 euroa on hänelle iso raha, Sarkomaa sanoo.

– Tämä ajatus ei välittynyt. Jatkossa olen tarkempi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?