Sanna Marinin kommentti Ukrainan sodasta leviää nyt vauhdilla

Pääministeri Sanna Marinilta pyydettiin EU:n epävirallisessa kokouksessa kommenttia diplomaattiseen ulospääsyyn Ukrainan sodasta.

7.10. 16:13

Pääministeri Sanna Marinin (sd) esiintyminen tänään perjantaina Prahassa EU:n epävirallisessa huippukokouksessa kerää Twitterissä suitsutusta.

Marinilta kysyttiin kokoukseen saapumisen yhteydessä kommenttia Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin puheisiin, jonka mukaan Biden ja virkamiehet Yhdysvalloissa etsivät parhaillaan diplomaattista ulospääsytietä Ukrainan sodasta.

Pääministerillä vaikutti aluksi olevan vaikeuksia ymmärtää toimittajan kysymystä. Lopulta hän antoi kuitenkin tyhjentävän vastauksen toimittajalle, ennen kuin käveli pois heidän luotaan.

– Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta, Marin vastasi napakasti.

Marinin kommentit lähtivät nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa etenkin sen jälkeen, kun videon kommenteista jakoi Ylen Brysselin kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Husun twiitti ehti kerätä viidessä tunnissa 100 000 tykkäystä ja herättää laajaa keskustelua. Muun muassa Ukrainan parlamentti Verkhovna Rada jakoi videon ja kirjoitti emojeilla Ukrainan rakastavan Sanna Marinia ja puristavan kättä Suomen kanssa.

– Tarvitsemme enemmän sannamarineita ja vähemmän merkeleitä, twiittasi yhdysvaltalainen ulkopolitiikan asiantuntija Paul Massaro yli 300 000 seuraajalleen.

Massaron kommentista on tykätty miltei 20 000 kertaa.

CIA:lle aiemmin työskennellyt tiedustelu- ja turvallisuusasiantuntija David Priess kiteytti kommenttinsa yhteen sanaan.

– Täydellisyyttä.

Miljoonan seuraajan Bill Kristol, Valkoisen talon entinen varapresidentin henkilöstöpäällikkö ja konservatiivinen mediapersoona, otti myös kantaa Marinin videoon.

– Joitakin aika vaikuttavia nuoria johtajia liberaaleissa demokratioissa, eikö? Saa miettimään, ovatko kaikki tarinat rappiosta ja taantumuksellisuudesta liioiteltuja, hän twiittasi.

Myös entinen oligarkki, venäläinen Putin-kriitikko Mihail Hodorkovski jakoi videon englanninkielisellä Twitter-tilillään. Hän nosti viestikenttään suoran sitaatin Marinilta: ”Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta”.

Yhdysvaltalainen Daily Beastin toimittaja ja Russian Media Monitorin perustaja Julia Davis kirjoitti asian olevan juuri niin, kuin Marin sanoo.

– Kiitos selkeydestä, Sanna Marin, hän kirjoittaa.

JOE Biden viittasi torstaina ydinsodan uhkaan ja sanoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei vitsaile puhuessaan mahdollisesta ydinaseiden, biologisten tai kemiallisten aseiden käytöstä.

– Ensimmäistä kertaa sitten Kuuban ohjuskriisin on olemassa suora uhka ydinaseiden käytöstä, jos asiat todellakin etenevät samalla tavalla kuin tähän asti, Biden sanoi torstaina New Yorkissa.

EU:n jäsenmaiden poliittinen johto kokoontuu parhaillaan epäviralliseen huippukokoukseen Prahan linnaan.

Uutista päivitetty Twitter-kommenteilla kello 17.55.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?