IS:n tiedot: Krista Kiuru palaa perhe- ja perus­palvelu­ministeriksi torstaina

Ministerivaihdos vahvistetaan torstaina valtioneuvoston yleisistunnon yhteydessä.

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

4.10.2022 17:30

KANSANEDUSTAJA Krista Kiuru (sd) palaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan vanhempainvapaaltaan perhe- ja peruspalveluministerin tehtävään tämän viikon torstaina.

Vanhempainvapaan ajan ministerin tehtävää on hoitanut Aki Lindén (sd).

Ministerivaihdos vahvistetaan torstaina valtioneuvoston yleisistunnon yhteydessä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vapauttaa Lindénin tehtävästä ja nimittää Kiurun ministeriksi.

Kiuru ja hänen puolisonsa Simo Rahikainen saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa Helmin maaliskuussa. Kiuru, 48, jäi äitiyslomalle perhe- ja peruspalveluministerin tehtävästä kuukautta aiemmin.

Ennen vanhempainvapaataan Kiuru profiloitui kotimaan politiikassa ennen kaikkea koronan vastaisen taistelun johtajana. Viime joulukuussa hän kertoi Me Naisten haastattelussa saaneensa kansalaisilta päivittäin kymmeniä sähköposteja ja keränneensä myös kiitosta.

Samassa haastattelussa Kiuru avautui pitkästä matkastaan kohti äitiyttä. Raskaaksi Kiuru ei ollut onnistunut tulemaan koskaan aiemmin elämässään.

– Olen toivonut lasta reilusti yli kymmenen vuotta. Se on vanha, osin kipeäkin unelma. Yhä tuntuu uskomattomalta, että tämä on minullekin mahdollista.

Hän totesi myös olevansa iloinen siitä, että pandemia-aikana syntyvyys Suomessa ylipäätään nousi.

– Perhe- ja peruspalveluministerin roolissa tuntuu hyvältä olla itse osa tällaista ilmiötä. Kaiken keskellä kansakunta tarvitsee lapsia – toivoa ja luottamusta tulevaisuuteen, Kiuru sanoi.

Kiuru ja Rahikainen avioituivat elokuun lopulla Keski-Porin kirkossa. Häistä uutisoineen Satakunnan Kansan mukaan juhliin oli kutsuttu ainakin pääministeri Sanna Marin (sd). Vieraiden joukossa olivat lisäksi muun muassa Antti Rinne (sd) ja Esa J. Wahlman (sd).

Kiurun ja Rahikaisen perheeseen kuuluu myös Rahikaisen 12-vuotias poika. Rahikainen työskentelee sijoituspalveluyhtiön myyntijohtajana ja varainhoitajana.

Kiuru hakee parhaillaan myös Porin kaupunginjohtajan virkaa. Uuden kaupunginjohtajan valinta on määrä tehdä marraskuun loppuun mennessä.

Juttua muokattu 4. lokakuuta kello 20.01. Päivitetty kauttaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?