Halla-aho HAAPALA-TV:ssä: ”On mielestäni hyvin kyseen­alaista myöntää näille ihmisille turva­paikkaa”

Miten pitäisi suhtautua venäläisiin turvapaikanhakijoihin, jotka välttelevät joutumista liikekannallepanossa Ukrainan rintamalle? Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) vastasi kysymykseen HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa.

29.9. 8:00 | Päivitetty 29.9. 16:13

Hallitus linjasi torstaina venäläisturistien viisumirajoituksista ja samaan aikaan selvitellään Nord Stream -kaasuputkiin tehtyjen sabotaasi-iskujen tekijää ja vaikutuksia.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) kävi tilannetta läpi HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa eduskunnassa.

– Ajatus on se, että jos venäläinen liikekannallepantava henkilö syyllistyisi sotarikoksiin, voitaisiin hänelle antaa turvapaikka, mutta kun lähtökohta on se, että koko sota on rikollinen. Silloin tämä periaate laajenee miljooniin venäläisiin miehiin, jotka on mobilisoitu tai joutumassa mobilisoiduiksi. Kyllä tässä täytyy tosiasiat ymmärtää. Valtaosa venäläisistä kannattaa sotaa ja Putinin hallintoa. On mielestäni hyvin kyseenalaista myöntää näille ihmisille turvapaikkaa, Halla-aho sanoi.

HAAPALA-TV on viikoittainen politiikan ajankohtainen suora haastatteluohjelma. Haastattelun tallenne on nähtävissä Ilta-Sanomien verkkosivuilta myöhemmin.

Viime viikolla HAAPALA-TV:N haastattelussa oli vihreiden entinen puoluesihteeri Panu Laturi. Laturin haastattelun voit katsoa alla olevasta linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?