Pekka Haavisto: Nord Stream -kaasu­putkien vahingoittamisen taustalla valtiollinen toimija

Paikalla tilaisuudessa olivat pääministeri Sanna Marin, ulkoministeri Pekka Haavisto, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja sisäministeri Krista Mikkonen.

28.9. 13:07 | Päivitetty 28.9. 21:29

Hallitus käsittelee tänään iltakoulussaan ulko- ja turvallisuuspoliittista tilannetta sekä siihen liittyviä kysymyksiä. Iltakoulu alkoi noin kello 17.30.

Aiheesta järjestettiin lehdistötilaisuus iltakoulun jälkeen noin kello 20.00.

  • Voit katsoa tallenteen tilaisuudesta artikkelin yläosassa olevasta videosta.

Paikalla olivat pääministeri Sanna Marin (sd), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr).

Keskustelut tänä iltana liittynevät ainakin viisumikysymyksiin, mutta myös Nord Stream -kaasuputkien tilanne on mitä luultavimmin keskusteluissa esillä.

Virkakunta ulko- ja sisäministeriöstä sekä rajavartiolaitoksesta on valmistellut viime viikosta alkaen keinoja, joilla venäläisturismia rajoitettaisiin nykyistä jyrkemmin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoi aiemmin tänään, että että vuodot Nord Stream 1 ja Nord Stream 2 -kaasuputkissa johtuvat todennäköisesti sabotaasista. Hän ei halunnut spekuloida mahdollisen sabotaasin tekijää.

Kaikkonen sanoi, että muun muassa Suomen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin palataan asiassa illalla tiedotustilaisuudessa iltakoulun jälkeen.

Artikkelin otsikkoa ja seurannan tekstiä korjattu 28.9.2022 kello 21.11. Hallitus ei ole käynyt läpi, annetaanko pääministerin ilmoitus. Alkuperäisessä muotoilussa sanan ilmoitus paikalla oli käytetty sanaa selonteko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?