Jussi Saramo: Vasemmisto­­liitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa – vaikenee kurin­pito­toimista

Pääministeri Sanna Marin aikoo keskustella Li Anderssonin kanssa siitä, miten vasemmistoliiton ryhmä on käsitellyt useiden kansanedustajien lipeämistä hallituksen potilasturvallisuuslain takaa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ei suostunut kertomaan, rangaistiinko vasemmistoliiton vastaan äänestäneitä kansanedustajia.

22.9. 15:56 | Päivitetty 22.9. 21:50

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramon mukaan vasemmistoliitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa.

– Kaikki ovat nyt sitoutuneet hallitustyöhön ja ryhmän sääntöjen mukaiset toimenpiteet on tehty, Saramo sanoi vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen.

Saramon mukaan toimenpiteet ovat ryhmän sisäisiä, eikä hän suostunut kertomaan tiedotusvälineille, mitä toimet ovat.

– En niitä rupea sen enempää (läpi) käymään. Ryhmä jatkaa täysillä hallitustyötä, jos ja kun se on mahdollista.

Uutissuomalaisen tietojen mukaan kansanedustajat saivat rangaistukseksi huomautukset. Myös varoitus olisi ollut mahdollinen rangaistus.

Lue lisää: Eduskunta hyväksyi potilasturvallisuus­lain – katso miten kansanedustajat äänestivät

Viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti hallituksen potilasturvallisuuslakia vastaan eduskunnassa, vaikka kyseessä oli hallituksen yksimielisesti hyväksymä esitys, jota hallitusryhmät olivat vielä korjanneet valiokunnassa yksimielisesti. Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmä oli hyväksynyt lain.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Anna Kontula, Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Suldaan Said Ahmed äänestivät potilasturvallisuuslakia vastaan. Lisäksi neljä kansanedustajaa oli poissa äänestyksestä. Poissaolijoihin ei kohdistettu kurinpitotoimia.

Vasemmistoliitolla on 16 kansanedustajaa.

Lue lisää: He olivat poissa, kun eduskunta äänesti potilas­turvallisuus­laista – tässä ovat syyt

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati aiemmin viikolla vasemmistoliittoa käymään vakavan keskustelun, onko heidän eduskuntaryhmänsä sitoutunut hallitusyhteistyöhön ja ovatko he kykeneviä toimimaan hallituspuolueen eduskuntaryhmänä.

Lue lisää: Sdp:n ryhmä­johtaja Lindtman vaatii vasemmistoliittoa pohtimaan jatkoa hallituksessa: ”Kiistatta ongelma”

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi torstaina kyselytunnin jälkeen, että hän aikoo keskustella vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa vasemmistoliiton ryhmäkokouksesta. Marin ei vielä tiennyt, miten ryhmä on käsitellyt asiaa.

– Itse pidän kiinni siitä, että hallituspuolueiden on syytä noudattaa yhdessä sovittuja pelisääntöjä. Tiedän myös, että puheenjohtaja Andersson ja ryhmäpuheenjohtaja Saramo ovat kovasti tehneet töitä oman ryhmänsä sisällä tässä asiassa. Minulla on luottamus, että he ovat tehneet parhaansa, että hallituksen yhteisiä pelisääntöjä noudatettaisiin, Marin sanoi.

LISÄTTY 22.9.2022 klo 21.50 Marinin kommentit ja Uutissuomalaisen tieto kurinpitotoimesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?