Tehyn Rytkönen jatkaa Marinin ryöpyttämistä – nosti esiin pääministerin vuosia vanhan päivityksen

Neljä vuotta sitten julkaistussa päivityksessään Marin vaatii, että naisten pitäisi mennä yleislakkoon, jotta naisvaltaisten alojen palkkakehitys ja arvostus saataisiin ylös kuopastaan.

Millariikka Rytkönen arvostelee pääministeri Sanna Marinia kovin sanoin.

13.9. 11:21

Hoitajajärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen jatkaa pääministeri Sanna Marinin (sd) arvostelua Twitterissä.

Rytkönen on jakanut Twitter-tilillään Marinin vanhan Twitter-päivityksen vuodelta 2018.

Neljä vuotta sitten julkaistussa päivityksessään Marin vaatii, että naisten pitäisi mennä yleislakkoon, jotta naisvaltaisten alojen palkkakehitys ja arvostus saataisiin ylös kuopastaan.

– Siis ajatelkaa hoitajat, jos meillä olisi tällainen ihminen pääministerinä, Rytkönen kirjoittaa viitaten Marinin vanhaan päivitykseen.

Marinin hallitus päätti maanantaina esityksestään potilasturvalaista. Hoitajaliitoissa lakia kutsutaan ”pakkolaiksi”.

Vasemmistoliitto kertoi heti sovusta uutisoimisen jälkeen, ettei se kannata hallituksen valmistelemaa esitystä potilasturvallisuuslaista nykymuodossaan.

Puolueen eduskuntaryhmä sanoi vaativansa merkittäviä muutoksia lain eduskuntakäsittelyssä.

Potilasturvallisuuslaki on ollut vasemmistoliiton lisäksi hankala myös sdp:lle, mutta puolue taipui lain kannalle, jotta mahdollisten lakkojen aikana teho-osastoilla olisi varmasti riittävä määrä hoitajia.

Lue lisää: Vasemmisto­liitto vastustaa potilas­turvallisuus­lakia, Saramo KU:ssa: ”Haluamme jatkaa hallituksessa”

Lue lisää: Hallitus sai sovun potilas­turvallisuus­laista, mutta vasemmisto saattaa äänestää sitä vastaan

Rytkönen pommitti Marinia myös sunnuntaina. Tuolloin hän kysyi vasemmistopuolueilta, "eikö teitä hävetä”?

– Kuka olisi uskonut, että Sanna Marinin demarit sorvaavat Li Anderssonin vasemmistoliiton tuella lain, jonka tavoite on poistaa sote-alan työntekijöiden oikeus työtaisteluihin kokonaan? Te todella haluatte tuhota tämän alan. Eikö teitä hävetä, Rytkönen kirjoitti sunnuntaina.

Kysymys tuo mieleen Marinin kohutun lausahduksen vuodelta 2019. Marin kysyi oppositiolta ”eikö teitä hävetä”, kun oppositio oli jättänyt välikysymyksen al-Holin leiriläisten tilanteesta.

SuPer ja Tehy kritisoivat kovin sanoin sunnuntaisessa tiedotteessaan hallituksen lakiesitystä potilasturvallisuuden takaamisesta työtaisteluriidan aikana.

– Käytännössä laki vie kokonaan työtaisteluoikeuden sote-alalla, järjestöjen tiedotteessa todetaan.

– Lakiesitys loukkaa vakavasti hoitajien perusoikeuksia ja kohtelee naisvaltaista alaa työtaisteluissa aivan eri tavoin kuin miesvaltaisia aloja, tiedotteessa sanotaan.

Lue lisää: Hoitajajärjestöiltä kovaa tekstiä hallitukselle: ”Te todella haluatte tuhota tämän alan”

Hoitajat ovat uhanneet mennä lakkoon teho-osastoilla Turussa, Oulussa ja Hämeenlinnassa sekä kotihoidossa Helsingissä ja Oulussa.

Tiistaina hoitajaliitot vahvistivat, että Kanta-Hämeessä teho-osastoa koskeva lakko siirtyy viikonlopun yli maanantaille. Kyseessä on ensimmäinen teho-osastoihin kohdistuvista lakoista.

Rytkösen mukaan Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osaston vuorokauden mittainen lakko toteutetaan maanantaina 19.9.2022 klo 00.01–23.59.

Aiemmin kerrottiin, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri aikoo jättää Helsingin käräjäoikeuteen turvaamistoimihakemuksen teho-osastoa koskevan lakon kieltämiseksi.

Lue lisää: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri yrittää estää oikeusteitse lakon teho-osastolla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?