IS:n lähteet: Antti Häkkänen ennakko­suosikki puolustus­valiokunnan puheenjohtajaksi

Kisaa Antti Häkkäsen ja Jukka Kopran välillä pidetään tasaisena ja äänestyksestä voi tulla tiukka.

Kokoomuksen kansanedustajat Antti Häkkänen ja Jukka Kopra kisaavat eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajuudesta.

8.9.2022 10:50

Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsee torstaina iltapäivällä ehdokkaansa eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luopuu valiokunnan puheenjohtajuudesta, kuten hän ilmoitti jo valintansa yhteydessä huhtikuussa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ovat ilmoittaneet ryhmälle olevansa käytettävissä puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi.

Myös kansanedustaja Timo Heinonen on kertonut olevansa valmis valiokunnan puheenjohtajaksi, jos ryhmä niin haluaa. Hän toimii puolustusvaliokunnan jäsenenä kolmatta kautta. On vielä auki, onko Heinonen ehdolla kokouksessa.

Lue lisää: Petteri Orpo luopuu puolustus­valio­kunnan puheen­johtajuudesta – seuraajasta käynnissä tiukka kisa

Kokoomuksen kansanedustajat arvioivat IS:lle, että Häkkänen on ennakkosuosikki puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kisaa Häkkäsen ja Kopran välillä pidetään kuitenkin tasaisena ja äänestyksestä voi tulla tiukka.

Lopputulokseen saattaa vaikuttaa se, että monet kansanedustajat ovat parhaillaan erilaisilla kansanedustajan työhön liittyvillä matkoilla, eivätkä he osallistu kokoomuksen ryhmäkokoukseen, jossa valinta tehdään.

Kopra on toiminut kuluvan vaalikauden puolustusvaliokunnan jäsenenä. Hän toimi myös puolustusvaliokunnan tilapäisenä puheenjohtajana viime keväänä, kun valiokunnan varsinainen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) oli sairaana.

Häkkänen puolestaan on perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja. Hän on toiminut puolustusvaliokunnan varajäsenenä huhtikuusta lähtien.

Orpo valittiin puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi huhtikuussa, kun valiokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Kanerva menehtyi. Orpo halusi hoitaa tehtävää Nato-selonteon käsittelyn ajan.

Eduskuntaryhmien välisessä paikkajaossa puolustusvaliokunnan puheenjohtajuus kuuluu kokoomukselle tämän vaalikauden ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?