Ministeri Harakalta koskettava päivitys Reino Paasi­linnan hautajaisista: ”Taivas itki, kun läheiset kokoontuivat Hieta­niemen kappeliin”

Valtiopäiväneuvos Reino Paasilinna menehtyi heinäkuun lopussa Parkinsonin tautiin.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) muisti menehtynyttä Reino Paasilinnaa Facebook-päivityksessä.

6.8. 17:50

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) julkaisi lauantaina Facebookissa tekstin heinäkuun lopussa kuolleen valtiopäiväneuvos Reino Paasilinnan hautajaisista.

– Reino Paasilinna sai kauniit hautajaiset. Taivas itki, kun läheiset kokoontuivat Hietaniemen kappeliin. Veli Mauri muisteli sisarussarjan karua lapsuutta korpitilalla Lapissa – jo silloin Reksa oli sovittelija, toisista huolehtija, Harakka kirjoittaa julkisessa päivityksessään.

Krematoriokappelissa puheen piti Paasilinnan Mauri-veli, minkä jälkeen tytär Petra Paasilinna lausui saattosanat.

Harakka kertoo myös itse lausuneensa työministeri Tuula Haataisen (sd) ja entisen eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd) ohella muutaman sanan.

– Reino Paasilinna oli edelläkävijä. Pioneerilta vaaditaan rohkeutta ja mielikuvitusta, ja hänellä oli, Harakka kirjoittaa.

– Paasilinnojen talon tunnisti siitä, että pihalla on kallio ja kallion päällä satelliittivastaanotin. Talon isännällä oli herkkä aisti ottaa vastaan signaait läheltä ja kaukaa, hankkia maailmalta tietoa ja laajaa ymmärrystä. Hänessä oli myös sisäinen voima, lujuus, kestävyys. Hän oli kallio, kaikissa säissä, kallio, Harakka päättää.

Kansanedustajana ja Yleisradion pääjohtajana toiminut Paasilinna kuoli 82-vuotiaana Parkinsonin tautiin. Hän toimi Sdp:n kansanedustajana vuosina 1983–1989. Uudelleen hänet valittiin eduskuntaan vuonna 1999, ja europarlamenttiin hän nousi seuraavana vuonna. Meppinä hän toimi vuoteen 2009 saakka.

Paasilinnaa kaipaamaan jäivät vaimo Anja sekä tyttäret Miira, Petra ja Silja lapsineen.

Reino Paasilinna kuoli viime kuussa 82-vuotiaana.

Juttua päivitetty 6.8. kello 20.43. Lisätty tieto siitä, että krematoriokappelissa puheen piti Paasilinnan veli Mauri, minkä jälkeen saattosanat lausui tytär Petra Paasilinna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?