Yle: Oppositiolta varovaista tukea Saarikon lapsilisä­ehdotukselle

Sapiskaa oppositiopuolueet antavat leväperäisestä suhtautumisesta velkaantumiseen.

Petteri Orpo (kok) ja Ville Tavio (ps) suhtautuvat varovaisen myönteisesti valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) ehdotukseen ylimääräisestä lapsilisästä.

4.8. 23:47

Suurimmat oppositiopuolueet, kokoomus ja perussuomalaiset, antavat Ylen haastattelussa varovaisen tuen valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) esitykselle ylimääräisestä lapsilisästä.

Saarikko esitti Ylen A-studiossa keskiviikkona ehdottavansa hallitukselle, että lapsiperheille maksetaan loppuvuonna ylimääräinen lapsilisä. Ministeri kertoi tarkemmin asiasta tiedotustilaisuudessa torstaina.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi Ylellä, että ylimääräinen lapsilisä on kertaluonteisena toimena hyvä ja tarpeellinen. Orpo toivoisi kuitenkin rakenteellisia muutoksia, jotka kohentavat myös lapsiperheiden taloustilannetta.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Ville Tavio sanoi Ylellä, että suunta on oikea. Lapsilisään annetaan Tavion mukaan aika lailla tasan inflaation suuruinen kertakorotus.

Oppositiopuolueet moittivat budjettiesitystä siitä, ettei se tarjoa keinoja velkaantumisen hidastumiseen.

Tavion mielestä hallitus suhtautuu leväperäisesti velkaantumiseen.

– Valtion velkakuoppa vain syvenee. Valtion velka kasvaa 144 miljardiin, eikä valtiovarainministeriö esitä säästöjä mihinkään, Tavio sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?