Presidentti Niinistö ja hallitus kokoontuvat Kultarantaan torstaina – aiheena ainakin venäläisten viisumit

Myös pääministeri Sanna Marin (sd) palaa kesälomaltaan torstaina.

Presidentti Niinistö kertoi HS:lle aikovansa nostaa keskusteluun venäläisten matkustamisen Suomeen ja Suomen kautta muualle Eurooppaan.

3.8.2022 17:00

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Suomen hallitus kokoontuvat torstaina Kultarantaan. Samalla pääministeri Sanna Marin (sd) palaa lomaltaan.

Niinistö kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa ottavansa tapaamisessa puheeksi Suomen venäläisille myöntämät viisumit sekä venäläisten pääsyn Suomen kautta Schengen-alueelle ja muihin Euroopan maihin.

Presidentti on keskustellut asiasta ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa. Niinistö kertoo haastattelussa pyytäneensä ja saaneensa selvityksiä aiheeseen liittyen.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että tapaamisessa on kyse tasavallan presidentin esittelystä, joka järjestetään kerran kesässä. Vuosina 2020 ja 2021 esittelyä ei koronan vuoksi Kultarannassa pidetty.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner kertoi Ilta-Sanomille tiistaina, että ministeriö on saanut valmiiksi kartoituksen vaihtoehdoista, kuinka Suomi voisi rajoittaa venäläisturistien maahantuloa.

Tanner totesi, ettei päätöksenteolla ja toimenpiteillä ole erityistä kiirettä. Hänen mukaansa presidentti tulisi pitää mukana päätösten valmistelussa. Suuret eduskuntaryhmät ovat antaneet vihreää valoa viisumien rajoittamiselle.

Niinistö huomautti HS:n haastattelussa, että Suomi ei ole ainut Schengen-maa, joka myöntää venäläisille viisumeita. Presidentin mukaan on selvää, ettei Venäjän toimia tai ne hyväksyvien venäläisten ajattelua voi hyväksyä.

Hän alleviivasi, että voimme olla asioista ”jyrkästi kielteisiä”

– Mutta viha ei ole tuottanut mitään hyvää maailmassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?