Jyrki Lehtolan kolumni: Sanna Marinin on korkea aika erota

Seiska, lopun aikojen Suomen Kuvalehti, on paljastanut, että ennen sairastumistaan Marin järjesti ”megajuhlat” Kesärannassa, tuossa hämäräperäisessä asunnossa, jossa Marin nautiskelee ilmaiseksi aamumuniaan, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola.

10.6.2022 8:00

On tullut aika ajatella Timo Soinin takapuolta.

Ulkoministeri Soini kiipesi ylös uima-altaasta Teneriffalla vuonna 2017. Koska kyse oli sekä yhteiskunnallisesti että yleisinhimillisesti merkittävästä tapahtumasta, Seiska julkaisi kannessaan kuvan Soinin takapuolesta, jota republikaanipiireissä myös ahteriksi kutsutaan.

Ahteri oli sijoiteltu mustiin uimahousuihin, joita ei voinut millään tasolla kuvailla shortsimaisiksi, vaan ne liki herooisella tavalla lähestyivät tangamallia.

Vähemmästäkin herää kysymys, miksei pääministeri Sanna Marin eroa.

Viime aikoina moni on ihmetellyt, miksi Sanna Marin pukeutuu lasta ulkoiluttaessaan pelkkiin alushousuihin, vaikka kahvin hinta on ylittänyt kipukynnyksen.

Sen sijaan, että tuosta vääryydestä keskusteltaisiin, on leninistis-feministisessä mediassa paheksuttu Sanna Marinin takapuolikuvan julkaissutta Seiskaa, vaikka Soinin ahteri oli feministeille vielä normaalia tiedotustoimintaa.

Vähemmästäkin tulee mieleen, miksi miestä saa esineellistää, naista ei, tätäkö on tasa-arvo, onko Marin uusi Kekkonen, miksei aina voi olla sunnuntai.

Jos Marin olisi mies, hän olisi jo joutunut eroamaan. Marinin aikana Suomi sairastui koronaan, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, opettajien palkkoja nostettiin, kahvin ja bensan hinta nousivat ja mikä kesä tämä on, kohta taas sataa.

Mutta kritisoidaanko Marinia, joka ryyppää puolialastomana, istuskelee Kallion bileluolissa, käyttää koruja, unohtaa pukea paidan ylleen, on nainen, kyynelehtii ja hankkii asunnon Helsingin arvoalueelta, vaikka on Tampereen Sokoksen kassa?

Ei kritisoida, ei missään. Eduskunnan käytävillä kuiskitaankin peloissaan, onko Sanna Marin Suomen Putin, elämmekö diktatuurissa.

Marin on pääministeriytensä aikana ollut enemmän sairaana kuin tehnyt työtään, koska jatkuva juhliminen vie voimat tamperelaiseltakin.

Nyt Marin on sairastunut koronaan, mutta sitä ennen hän sukupuolelleen tyypilliseen tapaan onnistui pysäyttämään koko suomalaisen yhteiskunnan toiminnan.

Vähemmästäkin tulee mieleen, miksi miestä saa esineellistää, naista ei, tätäkö on tasa-arvo, onko Marin uusi Kekkonen, miksei aina voi olla sunnuntai.

Seiska, lopun aikojen Suomen Kuvalehti, on paljastanut, että ennen sairastumistaan Marin järjesti ”megajuhlat” Kesärannassa, tuossa hämäräperäisessä asunnossa, jossa Marin nautiskelee ilmaiseksi aamumuniaan.

Megajuhlissa olivat mukana kaikki hallituspuolueet, ja yöhön venyneissä orgioissa korona levisi hallituksen jäsenestä toiseen, kun karaokessa huudettiin Dirlanda-kappaleen sanoja monen helsinkiläistyöläisen yrittäessä turhaan nukkua.

Dirlanda-kappale alkaa: ”On sulla muodot Venuksen / daa dirlan dirlan daa /Ja lantees liikkuu keinuen / daa dirlan dirlan daa / Et ole marmoria, et / daa dirlan dirlan daa/ Ja siksi voitat veistokset!”

Hallituslähteistä huhuillaankin, että muut ministerit joutuvat nykyään laulamaan aamukokouksissa Dirlanda-kappaleen tokkuraiselle, härskiyksiä mumisevalle johtajalleen.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?