Ben Zyskowicz HAAPALA-TV:n vappuhaastattelussa: Sanna Marinin kovissa Venäjä-puheissa on ”nieleskelemistä” vanhemmille demareille

Kokoomuksen Ben Zyskowicz arvelee HAAPALA-TV:n vappuhaastattelussa, että pääministeri Sanna Marinin kovissa Venäjä-puheissa on nieleskelemistä vanhemman ikäluokan demareille, kuten Erkki Tuomiojalle.

30.4.2022 8:05

Suomettumisen ajan tilintekoa pitkään vaatinut kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) ihmettelee HAAPALA-TV:n vappuhaastattelussa, miten vanhat taistolaiset ovat kääntäneet 1970-luvulla Neuvostoliittoa kohtaan tuntemansa solidaarisuuden nyt 180 astetta toiseen suuntaan, kohti Ukrainaa – ilman tunnontuskia tai tilitystä menneeseen.

  • Voit katsoa Ben Zyskowiczin haastattelun kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa olevasta videosta.

Zyskowicz sanoo ihmettelevänsä erityisesti vappuaattona Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävää rauhan ja solidaarisuuden konserttia – tai enemmänkin konsertin nimeä ja esiintyjiä, ei sen tarkoitusta.

Tilaisuudessa esiintyvät muun muassa kommunistisesta Agit Prop -yhtyeestä tunnetut Sinikka Sokka ja Aulikki Oksanen.

Konsertin nimi on ”Solidaarisuutta aina! Lauluja rauhasta ja solidaarisuudesta”.

Varsinkin sanasta ’aina’ kimpaantunut Zyskowicz muistuttaa, että taistolaisvuosina sama joukko esiintyi solidaarisuuden nimissä militaristisen ja aggressiivisen Neuvostoliiton puolesta.

– Ja sitten kehtaavat nyt tämän päivän ihmisille ja nuorille sanoa, että joo, me oltiin (aina) rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta, Zyskowicz paheksuu.

Pääsiäisen alla edesmenneen Ilkka Kanervan (kok) jälkeen Zyskowicz on eduskunnassa pitkäaikaisin, yhtä mittaa vuodesta 1979 istunut kansanedustaja.

Aikajanalle sattuneet yhteiskunnalliset muutokset ovat merkittäviä, mutta nyt muutosvauhti on suorastaan hengästyttävä.

Nyt jopa vasemmistoliitto istuu hallituksessa, joka on viemässä Suomea Naton jäseneksi.

Osalle raju muutos on Zyskowiczin mukaan muita vaikeampaa.

Kuten esimerkiksi vasemmistoliiton kansanedustajalle Anna Kontulalle ja Sdp:n Erkki Tuomiojalle.

Lue lisää: Erkki Tuomioja kohautti puheillaan sota­psykoosista – puolustautuu nyt Twitterissä

– Jos on nuoruutensa parhaat vuodet käyttänyt siihen, että on vastustanut USA:ta, tuota suurta perkelettä, ja Natoa, niin kyllä se ottaa koville Tuomiojalle ja muillekin minun sukupolven demareille nyt asettua tähän uuteen tilanteeseen, Zyskowicz sanoo.

Zyskowicz muistuttaa kuitenkin, ettei Tuomioja ole liputtanut Neuvostoliiton puolesta kuten entiset taistolaiset.

Sanna Marin, Tytti Tuppurainen ja muut nuoremman polven demarit käyttävät niin kovaa kieltä Venäjästä ja Putinista, että että siinä on kyllä minun sukupolveni demareilla nieleskelemistä, Zyskowicz lisää ja latelee hallitukselle kiitosta turvallisuuspolitiikan hoidosta.

Eduskunnan ”ainoalle kommunistille” Anna Kontulalle (vas) Zyskowicz lähettää myös vapputerveiset.

Kontula ilmoitti Helsingin Sanomissa vastustavansa Suomen Nato-jäsenyyttä sillä perusteella, että Ukrainan jälkeen Venäjä ei ole enää hyökkäämässä minnekään.

– No Annan sanat vanhentuivat suussa. Seuraavana päivänä Venäjä provosoi hyökkäyksiä Moldovaan ja Transnistriaan.

– Kun Anna sanoo, että hän on eduskunnan ainoa kommunisti, niin kyllä hän voisi ihan rehellisesti sanoa, että mulla ei tulisi ikinä mieleenkään, että voisin kannattaa Nato-jäsenyyttä. Eikä siihen tarvitse keksiä tällaisia selityksiä, että Putin ei hyökkäisi minnekään, Zyskowicz lataa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?