Petteri Orpo ja Ruotsin kokoomus­pomo alku­viikosta Washingtoniin: ”Tavoitteenamme on Suomen liittyminen Naton jäseneksi”

Matkan tarkoituksena on keskustella Euroopan turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.

– Maidemme Nato-myönteisimpinä puolueina tämä on kokoomukselle ja moderaateille luonteva tapa edistää Pohjolan turvallisuutta ja vakautta, Orpo kertoo matkasta tiedotteessa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson matkaavat maanantaina Washingtoniin tapaamaan yhdysvaltalaisia poliitikkoja ja asiantuntijoita.

Matkan tarkoituksena on keskustella Euroopan turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.

– Tavoitteenamme on Suomen liittyminen Naton jäseneksi ja tätä aiomme myös pohjustaa tapaamisissamme, Orpo ja Kristersson sanovat kokoomuksen tiedotteessa.

Puheenjohtajat tapaavat edustajia esimerkiksi Yhdysvaltain kongressista, kansallisesta turvallisuusneuvostosta sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriöstä. Tämän lisäksi he tapaavat useiden keskeisten ajatushautomoiden edustajia.

– Maidemme Nato-myönteisimpinä puolueina tämä on kokoomukselle ja moderaateille luonteva tapa edistää Pohjolan turvallisuutta ja vakautta, Orpo arvioi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?