Erkki Tuomioja luonnehti Ylellä Zelenskyin puhetta ”perus­setiksi” – somekansa tyrmistyi

Kansanedustaja Erkki Tuomiojan kommentti tv-lähetyksessä herätti huomiota Twitterissä.

Erkki Tuomioja kommentoi Ukrainan presidentin puhetta Ylen lähetyksessä yhdessä Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon kanssa.

8.4.2022 16:46 | Päivitetty 8.4.2022 21:58

Kansanedustaja, ex-ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) kommentit Ukrainan presidentin puheesta on herättänyt keskustelua Twitterissä.

Tuomioja luonnehti Ylen tv-lähetyksessä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin videopuhetta eduskunnalle perussetiksi. Zelenskyi on puhunut parillekymmenelle eri maan parlamentille ennen tämänpäiväistä puhetta suomalaisille.

– Se ei sisältänyt sikäli yllätyksiä, että hän on pitänyt saman perussetin. Sehän on: Kiitos, että olette tukeneet, haluamme ja tarvitsemme lisää tukea ja aseita, ja tarvitsemme vahvaa reaktiota EU:lta – tiukempia sanktiota erityisesti öljyn ja kaasun osalta, Tuomioja kuvaili puhetta Ylen lähetyksessä.

– Suomi-kohta tässä oli, että hän myöskin jo ennakoi jälleenrakentamista. Sitä että Suomen panos voisi olla erityisesti opetussektorin auttaminen. Siihen varmasti tulemme vastaamaan myönteisesti, kunhan saadaan tämä sota päättymään, Tuomioja jatkoi.

Twitter-kansa piti Tuomiojan kommenttia Zelenskyin puheesta vähättelevänä ja Tuomiojaa moitittiin muun muassa tilannetajun puutteesta.

Perjantai-iltana Erkki Tuomioja selvensi ”perussettilausuntoaan” Twitterissä.

– Zelenskyin puhe perussettinä tarkoitti vain sitä se sisälsi samat vahvat vetoomukset jotka hän on esittänyt muissakin parlamenteissa. Minulla ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin osoittaa varaukseton tukeni Ukrainan puolustustaistelulle ja sitä upeasti johtavalle Zeleskyille, Tuomioja kirjoitti.

Lue lisää: Eturivin poliitikot vaikuttuivat Zelenskyin puheesta: ”Sydämissämme Ukraina on jo voittanut”

Lue lisää: Mika Aaltola arvioi Zelenskyin puheen keskeistä viestiä: ”Hyvin vahva”

Lue lisää: Vertaako eduskunnalle puhuva Zelenskyi Ukrainan taistelua talvisotaan? Asiantuntija näkee kaksi syytä, miksi ei

Artikkelia päivitetty 8.4.2022 kello 21.58. Lisätty tiedot, jossa Erkki Tuomioja selittää ”perussettilausuntoaan”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?