Puheenjohtajaksi taas pyrkivä Paavo Väyrynen perusteli ”Ei Natolle” -linjaansa HAAPALA-TV:ssä

Paavo Väyrynen (kesk) ei halua Suomea Natoon eikä keskustaa jäsenyyden taakse, vaan pitää jäsenyyskaavailuja järjettöminä. Lisäksi Väyrynen ilmoitti pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi kesällä. Kuinka hän kantansa perustelee, sen voit katsoa HAAPALA-TV:n suoran lähetyksen tallenteesta.

7.4.2022 8:00

Keskustan puoluevaltuusto linjaa puolueen Nato-kantaa kokouksessaan Vaasassa viikonloppuna.

Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) on ilmoittanut hakevansa puoluevaltuustolta mandaattia turvallisuuspolitiikan jatkokeskusteluihin. Käytännössä se tarkoittaa keskusteluja Suomen Nato-jäsenyydestä.

Keskustassa on Naton suhteen ainakin yksi vastarannan kiiski, joka ei Nato-jäsenyyden taakse hevillä taivu: Paavo Väyrynen.

Väyrynen oli vieraana HAAPALA-TV.n suorassa lähetyksessä kello 17.17.

Väyrynen oli blogeissaan varoittanut Natosta sekä Suomea että puoluettaan keskustaa moneen kertaan.

– On mielenkiintoista kuulla, eikö mikään saa Väyrysen kantaa muuttumaan. Täytyy yrittää oikein vängätä asiasta, HAAPALA-TV:n vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala kaavailee.

Haapala muistuttaa, että vaikkei Väyrynen juuri enää keskustan linjauksiin vaikutakaan, hänellä on puolueessa silti omat vankat kannattajansa.

– Mielipidekyselyissäkin keskustan äänestäjien enemmistö on kirkkaasti Nato-hakemuksen takana, mutta Väyryseen sekään tuskin vaikuttaa, Haapala arvioi.

Väyrynen istuu nykyään monimutkaisten vaiheiden jälkeen myös keskustan tärkeimmässä päätöselimessä eli puoluehallituksessa.

Väyrynen on muun muassa entinen keskustan puheenjohtaja, entinen kunniapuheenjohtaja, pitkäaikainen ulkoministeri ja kansanedustaja, entinen euroedustaja, moninkertainen presidenttiehdokas ja Kemin kaupunginvaltuutettu.

– Eiköhän noilla eväillä keskustelua synny, Haapala ennustaa.

HAAPALA-TV on suora politiikan haastatteluohjelma, joka tulee torstaisin heti eduskunnan kyselytunnin päätteeksi kello 17.17. Ohjelman tallenteen voit katsoa myös myöhemmin Ilta-Sanomien nettisivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?