Ilkka Kanerva kommentoi poissaoloaan eduskunnasta: ”Olen sairauslomalla”

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoo seuraavansa herkeämättä turvallisuuspolitiikan käänteitä.

Ilkka Kanerva kuvattuna helmikuussa 2022.

29.3.2022 18:48 | Päivitetty 29.3.2022 19:16

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja ja eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva kommentoi poissaoloaan eduskunnasta Ilta-Sanomille:

– Olen tällä hetkellä sairauslomalla. Kiitos kaikille, jotka ovat huolestuneita. Tällä hetkellä en kommentoi terveydentilaani enempää.

Kanerva avasi tilannettaan myös Twitterissä, sillä Iltalehti ja MTV uutiset kertoivat tiistaina Kanervan poissaolon eduskunnasta herättäneen huomiota.

– Eduskunnan poissaoloistani on herännyt keskustelua. Olen tällä hetkellä sairauslomalla, mutta seuraan herkeämättä Ukrainan tilannetta ja turvallisuuspolitiikan käänteitä, Kanerva kirjoitti pikaviestipalvelussa.

Kanerva totesi, että käynnissä on tärkeä keskustelu Suomen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Kanerva ei ole johtanut valiokunnan kokouksia Ukrainan sodan syttymisen jälkeen. Viimeisin Kanervan johtama kokous oli 22. helmikuuta.

Puolustusvaliokunta on valinnut keskuudestaan kokoomuksen kansanedustajan Jukka Kopran tilapäiseksi puheenjohtajaksi, mikäli Kanerva ja valiokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen (ps) olisivat molemmat estyneitä vetämään kokousta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen eivät ole halunneet kommentoida Kanervan tilannetta.

IS haastatteli Kanervaa 7. maaliskuuta Ukrainan sodan jo sytyttyä. Silloin Kanerva arvioi, että jos Ukrainan sota ”menee huonoimpien ennusteiden mukaan, niin sota voi levitä”.

– Sen takia Suomen pitää osaltaan olla varautunut tällaiseen tilanteeseen, Kanerva sanoi.

Kanervan näki, että materiaalivalmiutta tulee nostaa ja porukan pitää olla ”hyvässä trimmissä kunnossa”.

Lue lisää: Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva Mika Aaltolan varoituksesta: ”Tarpeellista herättelyä”

Kaksi viikkoa ennen Ukrainan sodan alkua Kanerva oli IS:n HAAPALA-TV:ssä vieraana puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) kanssa.

Lue lisää: Jos Venäjä ja Ukraina ajautuvat sotaan, mikä on Suomen tilanne? Kaikkonen ja Kanerva vastasivat HAAPALA-TV:ssä

Kanerva on pisimpään eduskunnassa istunut poliitikko. Hän on ollut yhtäjaksoisesti kansanedustaja vuodesta 1975 lähtien. Vuosina 2007–2008 Kanerva toimi ulkoministerinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?