Riikka Purra kannattaa Nato-jäsenyyttä: ”Tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toivoo asiallista Nato-keskustelua ja erilaisten näkemysten sietämistä.

Puheenjohtaja Riikka Purra on kertonut kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

29.3.2022 9:11

Oppositiojohtaja Riikka Purra (ps) on kertonut omasta Nato-kannastaan. Purra tukee Suomen Nato-jäsenyyttä.

– Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä ja tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä, Purra sanoi tiedotteessaan.

Purran mielestä Nato toisi oman vahvan puolustuksen lisäksi turvaa Suomelle.

– En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia. Parhaiten Suomen turvallisuutta ja itsenäisyyttä tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun perustan lisäksi jäsenyys Natossa. Puolustuksemme perusta on aina omissa käsissämme.

– Puolustusliiton hyödyt näen erityisesti ennaltaehkäisyn ja pelotteen kannalta. Samaan aikaan suvereniteettiamme ja turvallisuuttamme tulee vahvistaa myös muulla tavoin, esimerkiksi rajaturvallisuuteen, hybridiuhkien torjuntaan ja ruoka- ja energiahuoltoon tehtävin toimenpitein. Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita, Purra perusteli.

Hallitus on ensi kuussa antamassa eduskunnalle ajankohtaiselonteon turvallisuuspolitiikasta, mutta selonteossa ei vielä oteta kantaa Nato-jäsenyyteen.

– Tunnistan prosessin uhkakuvat, Venäjän poliittisesta painostuksesta vakavampiin toimiin asti, mutta en näe, että niitä voitaisiin välttää myöskään olemalla hakematta.

Purran mukaan, mikäli eduskunta päättää hakea Nato-jäsenyyttä, valtiojohdolta vaaditaan hakemuksen suotuisan vastaanoton varmistamista kaikista jäsenmaista.

Valtiojohdon tulee samoin Purran mielestä varmistaa takuut tärkeimpien Nato-maiden kanssa. Varsinainen aikataulu on riippuvainen seikoista, jotka ovat vain valtiojohdon tiedossa.

– Toivon edelleen sekä perussuomalaisilta että kaikilta muiltakin asiallista keskustelua ja erilaisten näkemysten sietämistä. Täysiä varmuuksia ei ole kenelläkään – on vain arvioita, todennäköisyyksiä ja skenaarioita sekä oppia historiasta, Purra totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?