Koskettava hetki eduskunnassa: koko sali taputti seisten Ukrainan suurlähettiläälle

Ukrainan suurlähettiläs seurasi eduskunnan täysistuntoa puhemies Matti Vanhasen kutsumana.

3.3.2022 16:41

Eduskunnan täysistunnon alussa nähtiin torstaina poikkeuksellinen huomionosoitus Ukrainalle, jonka Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova seurasi istuntoa diplomaatti­lehteriltä. Dibrovalle kutsun esittänyt puhemies Matti Vanhanen (kesk) toivotti istunnon aluksi suurlähettilään tervetulleeksi ja ilmaisi eduskunnan tuen Ukrainalle.

– Olemme seuranneet järkyttyneinä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja sen aiheuttamaa tuhoa ja surua. Eduskunta tuomitsee jyrkästi Venäjän sotilaalliset toimet Ukrainaa ja sen kansaa vastaan. Samalla eduskunta on yhdessä muiden valtioelimien, ja yhteistyössä kaikkien EU-maiden kanssa osoittanut laajaa yksimielisyyttä Ukrainan tukemiseksi. Tukemme Ukrainan itsenäisyydelle, itsemääräämisoikeudelle ja alueelliselle koskemattomuudelle on vahva ja järkkymätön, Vanhanen sanoi.

– Arvoisa suurlähettiläs, haluamme tällä eleellä osoittaa demokraattiselle ja vapaalle Ukrainalle ja ukrainalaisille Suomen eduskunnan vahvan tuen ja solidaarisuuden näinä vaikeina aikoina. Ukrainan asia on meidän. Pyydän edustajia osoittamaan kunnioituksen suurlähettiläälle, hän jatkoi.

Eduskunta osoitti seisten suosiotaan Ukrainan suurlähettiläälle.

Tervetulosanojen jälkeen koko eduskunta nousi seisomaan ja antoi voimakkaat aplodit ylhäällä aitiossa istuneen Dibrovan suuntaan. Suurlähettiläs jäi seuraamaan tänään vuorossa ollutta eduskunnan suullista kyselytuntia.

Eduskunnan tiedotteen mukaan Vanhanen oli ennen kyselytuntia tavannut suurlähettilään, joka halusi kiittää kaikkia yksityishenkilöitä, järjestöjä ja yrityksiä tuesta ja avusta, jota Ukrainaan on jo tähän mennessä lähetetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?