Setä Arkadia: Vihreä portsari Krista Mikkonen ei kysy papereita – eikä pane maahantulijoilta ovea säppiin!

Suomi on saanut kohteliaan portsarin sisäministeri Krista Mikkosesta (vihr). Laittomasti maassa oleville paperittomille pitää saada yhtäkkiä oleskelulupa, mutta vastaavaa kiirettä ei ole valmiuslain maahantulopykälien kiristämiselle – ja kansalaistottelemattomuuskin on ok, hämmästelee Setä Arkadia alias Timo Haapala sisäministerin linjaa.

Kohtelias portsari, tervetulohenkinen, luonnehtii Setä Arkadia sisäministeri Krista Mikkosta (vihr).

13.2.2022 9:00

Tämä kiistakirjoitus koskee varsinaisesti sisäministeri Krista Mikkosta (vihr), mutta olympiamenestyksen takia urheiluministeri Antti Kurviseen (kesk) liittyvä saaga tulee käydä ensin alta pois.

Kauhavan Ben Matlock ei sitten päässyt Pekingiin, ja kotiin joutui jäämään myös hänen Sancho Panzansa, valtiosihteeri Tuomo Puumala (kesk). Lopulta kaikki voittivat, varsinkin urheilijat. Mitaleja alkoi tulla saman tien (Onnea, Iivo, Kerttu ja Krista!), kun urheilijoille selvisi, että Kurvinen pysyy Suomessa.

Antti Kurvinen ei päässyt Pekingiin - mutta pääsi Reisjärvelle.

Kurvinen itse pääsi maanantaina Pekingin sijaan virkamatkalle Reisjärvelle, jossa hän ehti näyttelemään näytelmäpiiriin Perälän isäntää; paikalliset lehdet arvioivat Kurvisen suoritusta oivalliseksi.

Reisjärvi (asukasluku 2 686 ) tunnettiin ennen siitä, että sinne tuotiin aikamerkkikin postiautolla. Nyt pitäjä tunnetaan kaksi kertaa koronan takia pitämättä jääneistä lestadiolaisten mammuttimaisista suviseuroista, jotka piti järjestää Reisjärven kristillisen opiston maisemissa, jota siviilissä rehtoroi kepun lestadiolaissiipeen kuuluva kansanedustaja Mikko Kinnunen.

Ex-valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) ex-avustaja Kari Jääskeläinen (kesk) ehti junailla suviseurojen maisemiin liki kolme miljoonaa tierahoja toissa kesänä. Seurat jäivät siis pitämättä, mutta seurapaikan tiet tulivat loistokuntoon. Paikkakuntalaiset jäivät kuuleman mukaan kaipaamaan vain kullattuja kaiteita.

Reisjärvellä pelättiin, että Kurvinen rullaa reissullaan asvaltit kasaan ja toimittaa ne joko omaan vaalipiiriinsä tai kansanedustaja Timo Heinosen (kok) kotikuntaan Lopelle, jossa suviseurat järjestetään ensi kesänä.

Ennen näitä nykyisiä aikoja sisäministeriltä odotettiin jonkin asteista selkärangasta kumpuavaa laillisuuden puolustamista, onhan sisäministeri esimerkiksi poliisien ylin poliittinen pomo.

Mutta nyt sisäministeri Krista Mikkoseen (vihr), tuohon vihreään portsariin, joka ei kysy papereita – eikä pane ovea säppiin ja kannattaa kansalaistottelemattomuutta.

Sisäministeri (!) sanoo mielenosoitusten innoittamana, että kansalaistottelemattomuus on yksi mahdollinen tapa vaikuttaa, kunhan tekijä kantaa vastuun teoistaan ja kärsii mahdolliset rangaistukset.

Sisäministeri (!) tukee esitystä, että Suomeen 2015–16 tulleet noin 3 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta paperitonta saavat kertarysäyksellä oleskeluluvan.

Ennen vanhaan juuri sisäministerit olivat sitä mieltä, että rikos on aina rikos.

ennen näitä nykyisiä aikoja sisäministeriltä odotettiin jonkin asteista selkärangasta kumpuavaa laillisuuden puolustamista, onhan sisäministeri esimerkiksi poliisien ylin poliittinen pomo.

Ennen vanhaan juuri sisäministerit olivat sitä mieltä, että rikos on aina rikos. Tekipä sen millaisessa mielenosoituksessa tahansa. Ja ilman turvapaikkaa jääneet maahanmuuttajat ovat Suomessa siis luvatta, laittomasti.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr): - Tervetuloa, emme kysy henkkareita!

Lakikirjassa perustuslain toisen pykälän kolmas kappale on yksiselitteinen:

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.

Voi olettaa, että wanha kunnon lakikirja ei ole kulunut vihreiden johtamassa sisäministeriössä tällä vaalikaudella varsinaisesti hiirenkorville, kun on etsitty perusteluja mielenosoitusrikosten hyväksyttävyydelle tai tehty selvityksiä kielteisten turvapaikkapäätösten vesittämiseksi.

Presidentti Sauli Niinistö patisti valtiopäivien avajaisissa hallitusta päivittämään valmiuslain siihen kuntoon, ettei maahantulijoita voida käyttää hybridivaikuttamiseen kuten Valko-Venäjän ja Puolan rajalla syksyllä. Ihmisoikeuskeskeisyyttä on myös omien kansalaisten varjelu pahalta, Niinistö suomensi.

Tässä asiassa ei olekaan sitten niin kiirettä pidetty.

Toiminta ja käytäntö muistuttavat pikemminkin tervetulotoivotusta: rajalta nopea kyyditys turvapaikkaan, anomuksia on turha jatkossa kirjoitella, oleskeluluvan saa ilmankin. Turha luulla, ettei tieto Suomen hyväuskoisuudesta leviä – leviää aivan kuten ex-pääministeri Juha Sipilän (kesk) taannoinen talomainoskin.

– Sisäministerin toiminnan tulee perustua voimassa olevanaan lakiin, eikä tulevaan, sanoo Setä Arkadian kokenut poliittinen ystävä ja muistuttaa, että sisäministerin virka-autoa kuljettaa poliisi sen takia, että ministeri muistaa, että sisäministeriö on vihonviimeinen paikka politikoinnille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?