Sdp valitsi Aki Lindénin ministeri Kiurun sijaiseksi – ”Rajoituksia voidaan jossain määrin tässä tilanteessa purkaa”

Kansanedustaja Lindén oli ollut demaripörssissä ylivoimainen ennakkosuosikki peruspalveluministerin äitiysloman tuuraajaksi.

27.1. 13:16 | Päivitetty 27.1. 17:34

Sdp:n puoluevaltuusto on odotetusti valinnut kansanedustaja Aki Lindénin (sd) peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) sijaiseksi tämän äitiysloman ajaksi.

Kiurun sijaisen työkuvaan kuuluu normaalien ministeritehtävien lisäksi koronatoimien johtovastuu.

– Tiistaina alkanut sairauslomani jatkuu lääkärin määräyksestä. Olen myös lääkärin suosituksesta jäämässä äitiysvapaalle heti kun se on mahdollista eli 3. helmikuuta alkaen, Kiuru kertoo Twitterissä.

Lue lisää: Taistolaistaustainen entinen sairaala­pomo – tällainen mies on ministeriksi nouseva Aki Lindén

Lue lisää: Krista Kiurun sairaus­loma jatkuu – vasemmisto­liiton Hanna Sarkkinen sijaistaa

Lindén, 69, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Turusta, koulutukseltaan lääkäri, joka on toiminut niin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana kuin Husin toimitusjohtajana. Viime sunnuntain aluevaaleissa Lindén sai Varsinais-Suomen hyvinvointialueella ja koko maassa toiseksi eniten henkilökohtaisia ääniä.

Puolueista riippumatta ministerivalinnat ovat pitkälti puheenjohtajien omia valintoja, ja puolue-elimet tapaavat useimmiten hyväksyä valinnat pitemmän tai lyhyemmän keskustelun jälkeen ilman äänestyksiä ja vastaehdokkaita.

Kiuru suunnittelee palaavansa töihin syyskuussa.

Hetki hetkeltä -seuranta löytyy alta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?