Sanna Marin: Hallitus harkitsee ravintoloiden ja kulttuuri- ja urheilu­tapahtumien rajoitusten nopeampaa purkamista

Pääministerin mukaan on syytä harkita, voitaisiinko matalariskisten tapahtumien avaamista nopeuttaa.

Pääministeri Sanna Marin väläyttää koronatoimien nopeampaa purkamista.

25.1. 16:02

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallitus aikoo arvioida koronarajoitusten purkamista aiemmin suunniteltua nopeammin.

– Hallitus tulee arvioimaan rajoitustoimien välttämättömyyttä suhteessa tautitilanteen kehitykseen. Matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa, Marin kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Jo aiemmin on sovittu, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevista suosituksista sekä korkeakoulujen etäopetussuosituksesta luovutaan tammikuun lopussa, hän jatkaa.

Opetusministeri ja vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson vaatii jo aiemmin tiistaina, että kulttuurin ja liikunnan rajoitusten ennakoitua nopeampaa purkamista on harkittava.

– Niin sanottuja matalan riskin tapahtumia ja liikuntatiloja koskevien rajoitusten aiheellisuus on arvioitava, Andersson sanoi tiedotteessa.

Arviointi olisi Anderssonin mukaan erityisen ajankohtaista esimerkiksi teatterien, istumapaikallisten konserttien ja kuntosalien osalta.

Pääkaupungin koronakoordinaatiotyöryhmä julkisti tiistaina aluehallintovirastolle suunnatun ehdotuksen, jonka mukaan matalariskisten tilojen sulut purettaisiin 1. helmikuuta alkaen. Purku koskisi esimerkiksi kuntosaleja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja kylpylöitä, sekä ryhmäharrastustoimintaan käytettäviä tiloja.

Koronaviruksen omikron-variantin leviämisen ja sairaalakuormituksen estämiseen tähtäävien toimien on ollut määrä olla voimassa helmikuun puoliväliin. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla terveydenhuollon kuormitus on edelleen korkealla tasolla, mutta kääntynyt jo laskuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?