Ex-puolustus­ministerit ehdottavat Suomen Kuva­lehdessä: Suomen ja Ruotsin sijoitettava pysyvästi joukkoja toistensa maa­perälle

Entiset puolustusministerit Jan-Erik Enestam ja Ruotsin Björn von Sydow kertovat näkemyksistään Suomen Kuvalehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Ruotsin armeijan sotilaita harjoittelemassa Gotlannissa vuonna 2016.

25.1. 8:36

Suomen ja Ruotsin tulisi tiivistää sotilasyhteistyötään entisestään ja ottaa siinä konkreettisia askeleita, maiden entiset puolustusministerit kirjoittavat Suomen Kuvalehdessä.

Luonteva askel olisi, että Suomi ja Ruotsi sijoittaisivat pysyvästi henkilöstöä ja joukko-osastoja naapurimaiden alueelle ja kouluttaisivat niitä siellä.

Lue lisää: Naton Stoltenberg: Suomi ja Ruotsi päättävät itse valinnoistaan – ”Sitä ei päätä Venäjä”

Lue lisää: Ruotsalaisasiantuntija: Gotlanti on sotilaallisesti Ahvenanmaata tärkeämpi

Suomen puolustusministerinä vuosina 1999–2003 toimineen Jan-Erik Enestamin ja Ruotsin puolustusministerinä 1997–2002 toimineen Björn von Sydowin mukaan tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Arvidsjaurin rykmentti ja Sodankylän jääkäriprikaati kouluttaisivat komppanian toistensa varuskunnissa.

– Suomalaiset Ruotsissa ja ruotsalaiset Suomessa. Vastaavaa voitaisiin tehdä myös ruotsalaisen Bergan amfibiopataljoonan ja Uudenmaan prikaatin vastaavan joukkoyksikön välillä. Samalla tavalla voisivat ilmavoimat luoda kummassakin maassa toimintaa eri lennostojen välillä, ministerit kirjoittavat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?