Aluevaalien tulokset: Tässä ovat Suomen perus­suomalaisin, kokoomuslaisin, sosiaali­demokraattisin ja keskustalaisin kunta

Keskustan kannatus vaihteli yli 85 prosentista nollaan.

Aluevaaleissa äänesti vain 47,5 prosenttia äänioikeutetuista.

25.1. 10:15

Aluevaalien voittajat, häviäjät ja väliinputoajat ovat selvillä. Puolueiden kuntakohtaiset kannatusluvut eroavat kuitenkin merkittävästi kokonaistuloksesta. IS selvitti, missä kunnissa puolueiden kannatus oli poikkeuksellisen suurta tai pientä.

Kokoomuksen vankin kannatus löytyy Päijänteen rannalla Pirkanmaalla sijaitsevasta Kuhmoisten kunnasta, jossa puolue rohmusi 59,6 prosenttia äänistä.

Keskustalla ykköspaikan otti Pohjois-Pohjanmaan Merijärvi, jossa puolue sai 85,6 prosentin kannatuksen.

Sdp oli vahvimmillaan Varkaudessa 46,4 prosentin ääniosuudella.

Suomen perussuomalaisimmaksi kunnaksi puolestaan nousi kuntavaalien tapaan Kihniö, jossa puolue sai tällä kertaa 33,8 prosentin kannatuksen.

Neljästä aluevaalien suurimmasta puolueesta peräti kolmen heikoin kannatus löytyi samasta kunnasta, pitkälti ruotsinkielisestä Pohjanmaan Korsnäsistä. Siellä perussuomalaisten ja kokoomuksen ääniosuus oli 0,2 prosenttia, ja keskusta ei saanut yhtään ääntä.

Sdp:n heikoin kunta oli puolestaan Halsua, jossa demarit saivat 0,4 prosentin kannatuksen.

Kokonaisäänimääräänsä nähden merkittäviä osuuksia keräsivät myös esimerkiksi Liike Nyt Savonlinnassa (27,7%), kristillisdemokraatit Luodossa (52,0%) ja vasemmistoliitto Rääkkylässä (43,5%).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?