Ennakkoäänet: Kokoomus kärjessä, Sdp kakkosena, keskusta kolmantena

Kokoomus, keskusta ja Sdp keräsivät eniten ennakkoääniä.

23.1. 20:01 | Päivitetty 23.1. 20:36

Aluevaalien ennakkoäänestyksessä kokoomus keräsi eniten ääniä 21,5 prosentin osuudella. Sdp sai 21 ja keskusta 20,1 prosenttia ennakkoäänistä. Puolueet kisaavat siis tiukasti aluevaalien suurimman puolueen asemasta.

Neljäntenä on perussuomalaiset 9,8 prosentin osuudellaan. Vasemmistoliitto on saanut 8,8 ja vihreät 7 prosenttia äänistä.

Rkp:n osuus ennakkoäänistä oli 4,5, kristillisdemokraattien 4,3, ja Liike Nytin 1,6 prosenttia.

Kello 20 mennessä äänistä oli laskettu 45,4 prosenttia.

Ylen vaalilähetyksessä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi olevansa tyytyväinen ennakkoäänestyksen tulokseen. Myös keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kuvaili olevansa ”valtavan tyytyväinen” tämän hetken tulokseen, joka on selkeästi parempi kuin puolueen tulos viime vuoden kuntavaaleissa.

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin sanoi, että lopputulosta on vielä liian aikaista arvioida. Marin sanoi toivovansa, että äänestysprosentti nousee yli 50:n.

Perussuomalaisten Riikka Purra vaikutti pettyneeltä ja kuvaili vaaleja vaikeaksi. Puolueen kannatus on ennakkoäänten perustella putoamassa kuntavaaleista yli viidellä prosenttiyksiköllä.

Myös vaalitulosta kommentoinut vihreiden Hanna Holopainen myönsi ennakkoäänestyksen tuloksen olevan puolueelle pettymys. Vihreät kärsii siitä, ettei Helsinki äänestä aluevaaleissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?