Katso tästä kuinka valta alueellasi jaettiin ja pääsikö ehdokkaasi läpi

IS:n tulospalvelu kertoo, kuinka ääntenlaskenta etenee. Miten valta omalla hyvinvointialueellasi jaetaan? Sen voit katsoa tästä.

23.1. 14:10 | Päivitetty 24.1. 1:11

Suomen historian ensimmäisissä aluevaaleissa jaetaan valtaa siitä, miten sote- ja pelastuspalvelut tulevaisuudessa järjestetään. Kyse on siis tavallisten kansalaisten kannalta keskeisten palvelujen tulevaisuudesta ja siitä, ketkä niistä jatkossa päättävät.

Oman hyvinvointialueesi ajantasaisen vaalitilanteen näet kirjoittamalla hakukenttään äänestysalueesi nimen. Voit seurata myös oman kuntasi ja eri ehdokkaiden tilannetta kirjoittamalla niiden nimen hakukenttään.

Ilta-Sanomien suora lähetys vaali-illan jännitysnäytelmistä alkaa kello 19.20. Voit seurata suoraa lähetystä ja hetki-hetkeltä seurantaa tästä.

Ennen kello kymmentä sunnuntai-iltana kuultiin Ylen ensimmäinen vaaliennuste. Sen mukaan kokoomus on marssimassa vaalivoittoon. IS seuraa jännittävää vaali-iltaa loppuun saakka, kunnes kaikki annetut äänet on laskettu.

Vaaleissa valitaan perustettaville 21 hyvinvointialueelle valtuustot, joiden koko vaihtelee alueen koosta riippuen. Yhteensä valitaan 1 379 valtuutettua. Äänioikeutettuja on noin 3,9 miljoonaa. Helsingissä ja Ahvenanmaalla ei äänestetä.

Tulospalvelussa oli hetken tekninen vika, jonka takia ääntenlaskennan tulos ei päivittynyt palveluun. Vika on nyt korjattu. Pahoittelemme häiriötä.

Lue lisää: Sdp kiri täpärästi keskustan ohi, kakkossijasta tiukka vääntö loppuun asti – Orpo suuntasi voittajana nakki­kioskille

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?