Kiivas paini IS:n taisteluparissa - Petteri Orpo Sanna Marinin Nato-lausunnosta: ”Kiristyneessä ajassa option pitää olla aktiivinen”

Pääministeri Sanna Marin ei nähnyt tarvetta puhua Reuters-haastattelustaan etukäteen presidentti Niinistön kanssa. Marin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ottivat IS:n taisteluparissa Naton jälkeen erittäin kiivaasti yhteen sote-palveluista ja niiden rahoituksesta.

19.1. 21:00 | Päivitetty 20.1. 13:46

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja kokoomuksen Petteri Orpo ovat saaneet kahakan aikaiseksi aluevaalitenteissä melkein asiasta kuin asiasta. IS:n kuumassa taisteluparissa he pääsivät ottamaan mittaa toisistaan vain pari päivää ennen vaaleja.

Tentin juontajana toimi Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Hanna Vesala. Voit katsoa koko kiivaan väittelyn yllä olevalta videolta. Marin ja Orpo pääsivät väittelyssä kovaan vauhtiin alun Nato-osuuden jälkeen sote-palveluista ja niiden rahoituksesta.

Marin vastasi tentissä Vesalan kysymykseen, että Reuters-haastattelusta on tehty ylitulkintoja ja Suomen Nato-kanta on muuttumaton.

– Meihin ei voi ulkopuolelta vaikuttaa, pääministeri totesi.

Orpon mukaan Marinin Reutersille antama lausunto näytti siltä, että Suomen Nato-optio ei olisi aktiivinen.

– Varsinkin tässä kiristyneessä ajassa option pitää olla aktiivinen.

Kokoomus lähtee aluevaaliviikonloppuun kannatusykkösenä. HS:n keskiviikon kyselyssä kokoomuksen kannatus oli 20,7 prosenttia ja kakkosena tulleen Sdp:n 19 prosenttia.

Pääministeri Marinilla on viime kesän kuntavaaleista taskussa Sdp:n puheenjohtajana kaikkien aikojen heikoin tulos. Kokoomus sen sijaan ratsasti Orpon johdolla kuntavaalien voittoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?