Essayah syytti ISTV:n tentissä hallitus­puolueita uusien puolue­tukien ajamisesta – Henriksson: ”Nyt menee populismin puolelle”

ISTV:n aluevaalitentit jatkuivat tiistaina ”kolmiottelulla”, kun lavalle nousivat Sari Essayah (kd), Li Andersson (vas) ja Anna-Maja Henriksson (r).

| Päivitetty

Tentin vetäjä Timo Haapala ennakoi ottelusta mielenkiintoista, kun opposition edustaja, vaalitenteissä kärkkäästi esiintynyt kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pääsee haastamaan hallituspuolueiden edustajat, vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin ja Rkp:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin.

– Esille otetaan paitsi tulevien hyvinvointialueiden asema, myös hallituksen koronatoiminta. Vaalit ja niiden ajankohdan järkevyys, valmiuslainsäädännön tarpeet ja sen vaikutukset esimerkiksi hoitajien määräämiseen töihin keskellä työmarkkinaneuvotteluita, Haapala suunnittelee tentin käsikirjoitusta.

– Hoitoalan palkkaus ja palkkaharmonisointi ja niin edelleen, Haapala listaa.

Puolueilla on eroja myös ohjelmissaan, mitä tulee valittaviin aluevaltuustoihin ja hyvinvointialueisiin.

– Ja jälleen kerran vaaleissa sivurooliin jääneet rahoituskysymykset on näidenkin puolueiden osalta perattava.

ISTV:n kaksintaistelutentit aloittivat maanantaina Liike Nytin Hjallis Harkimo ja vihreiden Iiris Suomela.

Tentin voi katsoa näistä linkeistä:

Harkimo ja Suomela ottivat kiivaasti yhteen IS:n kaksin­taistelussa: ”Kukaan ei kerro, mistä ne rahat otetaan”

Miksi on 21 hyvinvointialuetta, Harkimo ja Suomela kiistelivät: ”Siinä ei ole mitään järkeä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kohtaavat ISTV:n kaksintaistelussa keskiviikkona kello 9.

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kohtaavat ISTV:n kaksintaistelussa torstaina klo 11.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?