Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen hoitajien rokote­velvoitteesta – perus­suomalaiset ja kristillis­demokraatit vastustivat

Äänestyksessä tartuntatautilain väliaikaista muutosta kannatti 107 edustajaa ja vastusti 32.

Eduskunta kokoontui poikkeuksellisesti täysistuntoon välipäivinä.

28.12.2021 13:58 | Päivitetty 28.12.2021 17:02

Eduskunta on vuoden viimeisessä täysistunnossaan hyväksynyt esityksen hoitohenkilöstön rokotevelvoitteesta. Äänestyksessä tartuntatautilain väliaikaista muutosta kannatti 107 edustajaa ja vastusti 32.

Keskustelussa rokotevelvoitetta vastustivat perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit, jotka esittivät vaihtoehtona pikatestauksen laajentamista.

Perussuomalaiset ennakoivat, että rokotevelvoite lisää hoitajien poistumista alalta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen esitti lakiesityksen hylkäämistä. Puoluetoveri Juha Mäenpää kannatti hylkäämistä ja esitti, että asiaa käsiteltäisiin omantunnonkysymyksenä, samaan tapaan kuin esimerkiksi aborttia ja eutanasiaa.

Hylkäämistä kannatti myös perussuomalaisista erotettu edustaja Ano Turtiainen (vkk.).

Kristillisdemokraattien ryhmänjohtaja Päivi Räsänen piti esitystä huonosti valmisteltuna ja katsoi, että rokotepakolla olisi kielteinen vaikutus yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Kristillisdemokraatit esittävät lausumassaan, että rokotepakon sijaan tulisi ottaa käyttöön laaja pikatestaus henkilökunnalle ja vierailijoille.

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Kai Mykkänen ilmoitti kokoomuksen kannattavan hallituksen esitystä.

–  Pikatestit eivät korvaa rokotetta, Mykkänen korosti.

Vuoden viimeisessä täysistunnossa eduskunta käsittelee myös hallituksen esitystä poistaa koronatestien arvonlisävero.

Lähetekeskustelussa on lisäksi esitys, jonka nojalla työterveydenhuollon koronarokotuksista saamaa korvausta nostetaan 10 eurosta 16 euroon.

Istunnon jälkeen eduskunta jää istuntotauolle. Uusi istuntokausi alkaa 2. helmikuuta, ellei puhemiehistö päätä kutsua eduskuntaa koolle jo ennen sitä jonkin kiireellisen asian takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?