Marin: Ravintoloihin kolmen viikon rajoitukset jo jouluaattona – hallitus huolissaan terveyden­huollon kuormituksesta

Omikronvariantin myötä koronatartuntojen ilmaantuvuus Suomessa on korkeampi kuin koskaan ja tehohoidon kuormitus kasvussa koko maassa.

21.12.2021 13:51 | Päivitetty 21.12.2021 23:47

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallitus on päättänyt merkittävistä rajoitustoimien kokonaisuudesta. Esimerkiksi ravintolat menevät jo jouluaattona kiinni kello 22 ja anniskelu päättyy kello 21.

Näiden aikojen jälkeen edes koronapassilla ei ole mahdollista pitää ravintoloita auki eikä anniskella.

Ensi viikon tiistaista alkaen anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy jo kello 18 ja asiakaspaikkamäärä on puolet sallitusta. Ruokaravintolat saavat olla auki kello 20:een ja ne voivat ottaa asiakkaiksi 75 prosenttia maksimiasiakasmäärästä.

Matalan riskin toiminnot kuten tilaisuudet, joissa on määritellyt istumapaikat, olisi edelleen koronapassilla mahdollista pitää käynnissä. Sama koskee myös esimerkiksi museoita.

Sisärajavalvonta palautetaan rajoille tiistaina 28.12. niin, että negatiivista testitodistusta tarvitaan myös sisärajojen ja Schengen-rajojen osalta.

Perusopetus ja toinen aste pysyvät lähiopetuksessa. Korkeakouluille suositellaan sitä, että siirrytään etäopiskeluun, ellei lähiopiskelu välttämätöntä.

Pääministeriltä kysyttiin, mitä konkreettista hallitus on tehnyt tilanteessa, jossa rokottajista on pulaa, eikä rokotteita saa.

Marin kertoi, että eri kunnilla on eritahtisuutta ja toisissa kunnissa on ollut hankaluuksia. Marin kertoo hallituksen peräänkuuluttaneen sitä, että yksityinen sektori otettaisiin mukaan rokottamiseen.

Hallitukselle tulee lähiaikoina erillinen koronaministerityöryhmä, joka käsittelee rajoitustoimenpiteitä. Työtä johtaa ministeri Krista Kiuru.

Aluevaalien lykkäys ei ollut Marinin mukaan neuvotteluissa esillä.

Hallitus kertoo keskiviikkona tarkemmin päätösten sisällöstä, Marin kertoi.

Juttua korjattu klo 0.18: Hallitukselle tulee lähiaikoina erillinen koronaministerityöryhmä ei keväämmällä, kuten aiemmin kirjoitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?