Krista Kiurun tiukasta Yle-esiintymisestä tuli välitön hitti: ”Boss”

Kiurua kehutaan muun muassa tämän ”johtajuudesta” ja vakuuttavasta esiintymisestä koronatilannetta käsitelleessä Ylen A-Studion jaksossa.

Krista Kiurun tiukasta Yle-esiintymisestä tuli hitti sosiaalisessa mediassa.

15.12.2021 0:33

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulta (sd) nähtiin jämäkkä esiintyminen tiistai-illan Ylen A-Studiossa. Korona- ja rokotetilannetta kommentoinut Kiuru korosti sitä, että ”Suomella on nyt kiire” muun muassa vauhdittaa kolmansia rokotuksia, jotta nopeasti paheneva koronatilanne saadaan kuriin.

Lue lisää: ”Nyt on kiire” – Kiuru vaati Ylellä kovia toimia rokotusten vauhdittamiseen, apuun kysytty jopa Puolustus­voimia

Kiurun jämpti ote sai Twitterin suorastaan kierroksille kehujen tulvasta. Kiitoksia annettiin niin tavallisilta kansalaisilta kuin poliitikoilta yli puoluerajojen – oppositiosta asti.

– Nyt on vihdoin tekemisen meininkiä! Korona Kuningatar KK, twiittaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen.

– Krista Kiuruhan on aivan tulessa A-Studiossa. Hyvä, että joku on ottanut johtajuuden Marinin seikkailujen jälkeen, Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok) hehkuttaa.

– Enpä ole tällaista tykitystä kuullut pandemian aikana. ’Ei enää selityksiä, rokotukset käyntiin.’ Opiskelijat ja eläkeläiset töihin, työterveyshuolto rokottamaan. Nähtäväksi jää, saako Kiuru tämän kaiken tapahtumaan? Kevan viestintäjohtaja Reija Hyvärinen pohtii.

– Päivä, jolloin Krista Kiuru jätti Marinin telineisiin koronatoimien johtajuudessa. Oli hienoa ja huojentavaa nähdä, miten ministeri huokui päättäväisyyttä, kritiikkiä ja selkeää viestintää – esittäen myös ratkaisuja. Tuki tälle linjalle, vihreiden kaupunginvaltuutettu Juha Pesonen kehuu.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi puolestaan twiittaa Kiurun puhuvan ”todella asiaa”.

– 3. rokotteet jakoon nopeasti varastoista, työterveyshuolto mukaan 1,9 miljoonan sen piirissä olevan rokottamiseen, sote-eläkeläiset ja -opiskelijat sekä järjestöt mukaan rokottamaan ja jäljittämään. Nyt vain toimeksi!

Suomalainen jääkiekkovaikuttaja ja entinen kansanedustaja Kalervo Kummola toteaa olleensa ministeri Kiurun kanssa ”usein eri mieltä”, mutta nyt komppaavansa häntä.

– Selityksiä riittää ja vauhti on hidasta erityisesti kolmansissa rokotuksissa. Työterveys ja yksityinen sektori mukaan rokotuksiin. Nyt vauhtia.

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee antaa puoluetoverilleen kehuja paitsi esiintymisestä myös hyvästä työstä koko kriisin aikana.

– Olet ollut kaikkia muita askeleen edellä. Kun muut puhuivat loppukiristä muistan sun puhuneen kolmannesta rokotteesta, al-Taee kirjoittaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru maalaili Kiurusta jo pääministeriä Viipuri-vertauksen saattelemana.

– Krista Kiurusta pääministeri. Selkokielistä ja jämerää puhetta A-studiossa. Varastossa olevat rokotteet liikkeelle. Viipurin taistelujen yhteydessä tykistö ei saanut ammuksia – määräys puuttui. Varasto pysyi järjestyksessä – kaupunki menetettiin.

Ulkoministeriön kestävän kehityksen ja kaupan viestinnän yksikön päällikkö Ville Cantell huomaa twiitissään, että ”Krista Kiurun esiintyminen oli selvästi niin vakuuttavaa ja jämäkkää, ettei kommenteissa vastaan ole tullut kuin pelkkiä kehuja”.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski huomauttaa, että ”se mikä teki Krista Kiurun esiintymisestä erityisen vakuuttavan, oli että tässä ei vaikuttanut puhuvan vain ministeri Kiuru, vaan myös ihminen Kiuru”.

– Tunteita ja persoonaa ei peitetty ministerin roolin taakse, Lohikoski twiittaa.

Illan innostuksessa ehdittiin Kiurua hehkuttaa jo tulevaksi presidentiksikin.

– Krista Kiuru on boss (suom. ”pomo”), liikemies Jari Sarasvuo tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?