Valtioneuvoston koronaohjeisiin tulossa tarkennuksia Marin-kohun myötä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Valtioneuvoston kanslia reagoi Marin-kohuun – koronaohjeisiin tulossa tarkennuksia, ministereille omat ohjeet

Valtioneuvoston mukaan koronaohjeiden jakelumenettelyä parannetaan.

Pääministeri Sanna Marin tapasi mediaa eduskuntatalon takana Helsingissä 8. joulukuuta 2021. Infon aiheena oli pääministerin visiitti yökerhoon viikonloppuna, jolloin hän oli altistunut koronavirukselle.

8.12.2021 18:17

Valtioneuvoston johto ja turvallisuusjohto ovat käyneet läpi valtioneuvoston sisäiset koronaohjeistukset ja sopineet niihin tehtävistä tarkennuksista sekä muutoksista käytäntöihin.

Asia ilmenee valtioneuvoston viestinnän medioille lähettämästä tiedotteesta.

Ministereiden koronaohjeistukset ovat noussut keskusteluun, kun pääministeri Sanna Marin (sd) sai ristiriitaisia tietoja koronaturvallisuudesta mahdollisen altistumistapauksen jälkeen.

Lue lisää: Marin valtioneuvoston koronaohjeiden rikkomisesta: ”Minä en ole tätä ohjeistusta henkilökohtaisesti saanut”

Tiedotteen mukaan ministereille laaditaan omat, valtioneuvoston covid-19-epidemian yleisohjetta tarkemmat ohjeet. Ohjeiden jakelumenettelyä parannetaan ja turvaviestien hälytysjärjestelmää kehitetään.

Lisäksi valtioneuvoston yleisistunnoissa ja presidentin esittelyissä palataan ensi viikolla hajautettuun istumajärjestykseen ja usean kokoustilan yhdistävään videoneuvotteluratkaisuun. Vastaava järjestely palaa käyttöön myös hallituksen ja eri valiokuntien neuvotteluissa.

Jupakka sai alkunsa, kun lauantaina tiedotettiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) positiivisesta koronatestistä. Pääministeri Marin kertoi, että ei saanut valtioneuvoston tekstiviestiä kontaktien välttelemisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?