Perussuomalaisten Juvonen vaatii: Marinin annettava eduskunnalle ilmoitus viikonlopun toiminnastaan

Perussuomalaisten Arja Juvonen katsoo, että hallituksen on käytävä vakava keskustelun pääministeri Sanna Marinin toimista ja tuotava se myös eduskunnan tietoon.

– Kyseessä on vakavat laiminlyönnit ja virhearviot, jota ei voi katsoa läpi sormien, perussuomalaisten Arja Juvonen (vas.) sanoo.

7.12.2021 13:42

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Arja Juvonen pitää pääministeri Sanna Marinin toimintaa välinpitämättömänä ja huolimattomana. Hän vaatii pääministeriä antamaan ilmoituksen eduskunnalle viikonlopun toiminnastaan.

Juvosen mukaan Marin teki kaksi virhettä. Ensinnäkin hän lähti juhlimaan ravintolaan huolimatta saamastaan tiedosta koronavirukselle altistumisesta.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvyn ja tartuntojen ennaltaehkäisyn tulisi olla ykkösprioriteetti myös pääministerille, Juvonen sanoo.

Marinin toisena virheenä hän pitää virkapuhelimen jättämistä bilettämisen ajaksi kotiin.

– Kyseessä on vakavat laiminlyönnit ja virhearviot, jota ei voi katsoa läpi sormien, Juvonen lataa.

Hän vetoaa siihen, että kansalaisilta ja työntekijöiltä on vaadittu koronakriisissä paljon kestokykyä. Jokainen on joutunut punnitsemaan toimensa, eikä varovaisuuden niska ole saanut taittua.

– Pääministerin esimerkki hälläväliä-toiminnasta kertoo siitä, että pääministeriä ei kiinnosta taistelu koronavirusepidemiaa vastaan. Sen sijaan, että hän olisi päättäjänä esimerkkinä suomalaisille ja johtaisi joukkoja edestä päin, hän antaa signaalin, että ei ole kiinnostunut tehtävistään, Juvonen toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?