Suora lähetys juuri nyt: Eduskunta keskustelee maanpuolustuksesta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suora lähetys juuri nyt: Eduskunta keskustelee maan­puolustuksesta

Puolustusselonteko ei ota vielä mitään kantaa Hornetien korvaajiin.

7.12.2021 13:00 | Päivitetty 7.12.2021 14:06

Maanpuolustuksesta kiinnostuneet – tänään eduskunta keskustelee valtioneuvoston puolustusselonteosta, eli tiedossa on asiaa Suomen puolustuksesta monta tuntia.

ISTV näyttää keskustelun suorana lähetyksenä kello 14.

Keskustelu alkaa selonteon esittelyllä. Selonteon esittelee puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok).

Kuten tapana on, esittelypuheenvuoron jälkeen eduskuntaryhmät pitävät viiden minuutin ryhmäpuheenvuoronsa, ja ennen debattia puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) saa oman vastauspuheenvuoronsa.

Debatin jälkeen kansanedustajat pitävät omia puheenvuorojaan selonteosta.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, ja puolustuspolitiikassa puolueiden välillä vallitsee melkoinen konsensus, ja keskustelussa tuskin on suuria erimielisyyksiä.

Puolustusselonteko linjaa puolustuskyvyn ylläpitoa ja kehittämistä. Selonteko arvioi ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteet, lähinnä puolustuspolitiikan ja sotilaallisen maanpuolustuksen näkökulmasta.

Vaalikauden suurin puolustuspolitiikan hanke, Hornetien seuraajien valinta saa selonteossa kuusi yleistä mainintaa, ja selonteko ei ota valittavaan hävittäjään minkäänlaista kantaa.

Hallitus on luvannut kertoa ennen joulua, mikä viidestä tarjolla olevasta hävittäjästä valitaan Ilmavoimien uudeksi konetyypiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?