Pääministeri Marin avautui baari­kohusta Facebookissa: ”Minun olisi pitänyt lauantai-iltana käyttää parempaa harkintaa”

Pääministeri joutui viikonloppuna kohun keskelle.

Pääministeri Sanna Marin.

7.12.2021 8:13

Pääministeri Sanna Marin myöntää, että hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa.

– Minun olisi pitänyt lauantai-iltana käyttää parempaa harkintaa ja tarkistaa saamani ohjeistus vielä toiseen kertaan, Marin kirjoittaa Facebookissa.

– Siitä, etten ymmärtänyt näin toimia, olen todella pahoillani.

Pääministeri joutui viikonloppuna kohun keskelle, kun kävi ilmi, että hän on viettänyt aikaa Helsingin yöelämässä sen jälkeen, kun hän kuuli altistuneensa koronavirukselle ulkoministeri Pekka Haavistolla todetun tartunnan vuoksi.

Lue lisää: Tämä tiedetään pää­ministeri Marinin illan­vietosta korona-altistumisen jälkeen – viestinnässä useita avoimia kysymyksiä

Marin kirjoitti tapahtuneesta maanantai-iltana Facebookissa. Hän kertoo viettäneensä viikonloppuna aikaa miehensä kanssa kaupungilla, myös ilta- ja yöelämässä. Tiedon altistumisesta hän sai valtiosihteeri Henrik Haapajärveltä lauantai-iltana.

– Samalla hän kertoi, ettei asiasta koidu erityisiä toimenpiteitä, eikä ministereitä aseteta karanteeniin, koska kaikilla on kaksi rokotetta ja täysi rokotesuoja.

Marin kirjoittaa, että ei kyseenalaistanut Haapajärven ohjeita, koska ne vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta.

–  Olen siis lauantaina ymmärtänyt, että valtioneuvoston jäsenten työt jatkuvat normaalisti, ellei terveysviranomainen toisin ohjeista.

Viikonloppuna kuitenkin selvisi, että valtioneuvoston omat linjaukset altistumistilanteissa ovat huomattavasti THL:n ohjeita tiukemmat ja Marinia tiedotettiin altistumisesta protokollan mukaan.

Valtioneuvoston turvallisuusosasto lähetti Marinin valtioneuvoston virkapuhelimeen kaksi viestiä, joissa kehotettiin välttämään lähikontakteja. Viestit tavoittivat Marinin vasta sunnuntaiaamuna, minkä jälkeen hän hakeutui koronatestiin, jonka tulos oli negatiivinen.

Facebookissa hän kirjoittaa, että ei pitänyt valtioneuvoston virkapuhelinta mukanaan, koska käyttää työtehtävissä pääasiassa eduskunnan puhelinta.

– Minut tavoittaa aina puhelimella ja niin tavoitti tälläkin kertaa, Marin kirjoitti maanantai-iltana.

Lue lisää: Marinin toisen koronatestin tulos tuli – ei koronaa

Marin on kertonut, että ei pidä valtioneuvoston puhelinta vapaa-ajalla mukanaan, koska ei halua, että se hukkuu tai joutuu vääriin käsiin.

Viikonloppuna heräsi kysymyksiä myös siitä, rikkoiko Marin velvoittavaa ohjeistusta, jonka mukaan ministerien pitää olla koko ajan tavoitettavissa.

Myös valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen sanoi, että pääministeri on aina tavoitettavissa, riippumatta siitä onko hänellä mukanaan valtioneuvoston virkakännykkä vai ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?