Ilmari Nurminen kommentoi Sanna Marinin kohua MTV:llä: ”Tämä on myös vahva ja hyvä viesti”

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) ei tuominnut pääministerin tekemisiä MTV Uutisten haastattelussa.

– Tämä on myös vahva ja hyvä viesti ihmisille, että ottakaa rokotteita, ja sitä kautta pystytte elää normaalisti ja elämä jatkuu, Ilmari Nurminen sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

6.12.2021 21:07

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hyvä ystävä ja puoluetoveri Ilmari Nurminen kehottaa ihmisiä ottamaan koronarokotteet.

Nurminen ei tuominnut Marinia lauantai-illan tekemisistään MTV Uutisten haastattelussa. Nurmisen näkemyksen mukaan kahdella koronarokotteella vapautuu rajoitteista.

– Tämä on myös vahva ja hyvä viesti ihmisille, että ottakaa rokotteita, ja sitä kautta pystytte elää normaalisti ja elämä jatkuu, Nurminen sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

Lue lisää: Sdp:n kulisseissa kuohuu: Marinin ajattelemattomuus närkästyttää

Marin jatkoi ravintolaillan viettoa ystäviensä kanssa lauantaina, vaikka sai tietää korona-altistumisestaan valtiosihteeri Henrik Haapajärveltä. Haapajärvi sanoi, ettei karanteenille ole tarvetta. Marin vastasi eduskuntapuhelimeensa.

Marinilla ei ollut kuitenkaan mukanaan valtioneuvoston virkapuhelintaan. Valtioneuvoston turvallisuusosasto lähetti Marinin virkamatkapuhelimeen lauantaina kaksi tekstiviestiä, joissa kerrottiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) koronatartunnasta ja kehotettiin välttämään lähikontakteja.

Marin näki nämä viestit vasta sunnuntaina.

Lue lisää: HS: Pääministeri Sanna Marin saattoi rikkoa ministereitä velvoittavia toiminta­ohjeita

Helsingin Sanomien haastattelemien oikeusoppineiden mukaan Marin saattoi rikkoa ministereitä velvoittavia toimintaohjeita.

Ministerin käsikirjan mukaan virkamatkapuhelinta on pidettävä mukana ja käyttövalmiudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?