Sanna Marinin baari-ilta huomioitiin myös ulkomailla – näin tapauksesta uutisoitiin

Tapauksesta kirjoitettiin ainakin Ruotsissa, Virossa ja Britanniassa.

Sanna Marinin illanvietto ylitti uutiskynnyksen myös ulkomaisessa mediassa.

6.12.2021 22:14

Pääministeri Sanna Marinin korona-altistuminen ja illanvietto huomioitiin myös ulkomaisissa tiedotusvälineissä. Asiasta kirjoitettiin ainakin Ruotsin, Viron ja Britannian iltapäivälehdissä.

Lue lisää: Olisiko Sanna Marinin pitänyt toimia toisin? Oikeus­oppineelta tyly arvio

Räväkimmin tapauksesta uutisoi ruotsalainen Aftonbladet. Lehti kirjoittaa, että Marin jatkoi juhlimista, vaikka ulkoministeri Pekka Haavistolla oli todettu koronavirustartunta lauantaina ja Marin oli altistunut päivää aiemmin ministeritapaamisessa.

– Silti Marin valitsi juhlimisen Helsingissä, Aftonbladet kirjoitti.

Aftonbladet käytti lähteinään Seiskan ja Helsingin Sanomien tietoja sekä Marinin Twitter-viestejä.

Marinin illanvietosta kirjoitti myös virolainen iltapäivälehti Öhtuleht. Öhtuleht kertoo, että Pekka Haaviston koronatartunnan jälkeen ministereille lähetetty kiireellinen kehotus kontaktien välttämiseen ei tavoittanut Marinia, joka ”nautti Helsingin yöelämästä” pikkutunneille asti.

Marinin baari-illasta kirjoitti myös brittilehti Daily Mail. Lehti otsikoi artikkelinsa siten, että Marin antoi esimerkillään signaalin siihen, että hän ei ole uudesta omikronvariantista huolissaan, kun hän joi olutta ja tanssi yökerhossa aamuneljään.

Artikkelissa ei mainita ulkoministeri Haaviston koronavirustartuntaa eikä Marinin altistumista virukselle.

Sen sijaan artikkelissa kehutaan Suomen korkeaa rokotuskattavuutta sekä koronapassia, jotka ovat pitäneet Suomen koronatilanteen yhtenä Euroopan parhaista koko pandemian ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?