Seiska: Marin juhli Helsingin yössä Haaviston koronatartunnan jälkeen – näin hän selittää käytöstään - Politiikka - Ilta-Sanomat

Seiska: Marin juhli Helsingin yössä Haaviston korona­tartunnan jälkeen – näin hän selittää käytöstään

Pääministeri Sanna Marin on silminnäkijöiden mukaan juhlinut eilen aamuyöhön asti Helsingissä, Seiska kertoo. Aiemmin samana iltana kerrottiin ulkoministeri Pekka Haaviston koronatartunnasta. Marin ja Haavisto olivat osallistuneet samoihin kokouksiin vain päivää aikaisemmin.

Pääministeri Marin on lähtenyt ihmisten ilmoille mahdollisesta korona-altistuksesta huolimatta.

5.12.2021 22:28

Pääministerin juhlinta herätti huomiota sunnuntaina sen jälkeen, kun Seiska kertoi Marinin juhlineen lauantaina illalla Helsingin yössä pikkutunneille saakka. IS sai pääministeriltä vahvistuksen illanvietolle.

Aiemmin lauantaina ulkoministeri Pekka Haavisto oli saanut positiivisen koronatestituloksen. Valtioneuvostossa oli vielä perjantaina kokouksia, joihin myös Haavisto oli osallistunut ja jossa Marin oli ulkoministerin kanssa samoissa tiloissa.

Sunnuntaina Marin kertoikin hakeutuneensa Haaviston tartunnan vuoksi koronatestiin.

Haaviston tartunnasta tiedotettiin lauantaina noin puoli yhdentoista aikaan illalla. Iltalehden tietojen mukaan valtioneuvoston turvallisuusosasto oli kuitenkin jo noin kello 20 lähestynyt valtioneuvoston jäseniä tekstiviestillä, jossa kerrottiin tartunnasta ja kehotettiin välttämään kontakteja. Toinen samanlainen viesti lähetettiin vielä noin kello 22.

Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin, oliko pääministeri todella ollut juhlimassa mahdollisesti altistuneena.

Marin vastasi sunnuntaina illalla Twitterissä, että sai lauantai-iltana tiedon Haaviston koronatartunnasta, mutta ei saanut ohjetta välttää kontakteja.

Valtioneuvosto kertoi sunnuntaina turvallisuusjohtajan ohjeistaneen ministereitä ja eräitä virkamiehiä varotoimenpiteenä välttämään kontakteja toistaiseksi. Marin kertoi tämän ohjeistuksen tavoittaneen hänet sunnuntaina.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja ohjeisti ministereitä ja virkamiehiä myös hakeutumaan koronatestiin ennen lähityöhön palaamista.

Eduskuntaa on informoitu asiassa ja muita ulkoministerin kanssa tekemisissä olleita tahoja on tavoiteltu julkisen tiedottamisen lisäksi myös suoraan.

Ulkoministeri Haavisto työskentelee toistaiseksi etänä kotoaan käsin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?