Koronapassi työpaikoille? Työmarkkinapomo jyrähtää: ”Pääministeri Sanna Marin lupasi kolme viikkoa sitten” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Työmarkkina­pomo jyrähtää työpaikkojen korona­passista: ”Marin lupasi kolme viikkoa sitten”

EK:n Ilkka Oksalan mukaan kolmikantaista valmistelua koronapassin käyttöönotosta ei ole vielä aloitettu.

Pääministeri Sanna Marin kertoi hallituksen koronaneuvottelujen ratkaisuista Säätytalolla viimeksi kolme viikkoa sitten.

30.11.2021 12:39

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Ilkka Oksala perää hallitukselta ripeämpiä otteita, jotta koronapassi saataisiin käyttöön työpaikoilla.

– Pääministeri Sanna Marin lupasi kolme viikkoa sitten, että valmistelu koronapassin käyttöönotosta työpaikoilla aloitetaan. Vieläkään ei ole aloitettu. Voisiko hallitus huomenna päättää tätä koskevan kolmikantaisen valmistelun välittömästä aloittamisesta, Oksala twiittasi eilen.

Asia on hallituksen pöydällä jälleen tänään kello 15 alkavissa koronaneuvotteluissa.

Lue lisää: Tehohoidon tarve yli kipu­rajan, omikron lisää tuskaa – suora lähetys hallituksen korona­neuvotteluista klo 14.20

Oksala sai välittömästi tulitukea Akavan puheenjohtajalta Sture Fjäderiltä.

– Toivomme samaa. Koronapassi työpaikoille valmisteluun, Fjäder twiittasi.

Kolmikantaisen työryhmän neuvottelut eivät Oksalan twiitin mukaan ole vielä alkaneet. Pääministeri Marin sanoi kolme viikkoa sitten hallituksen neuvottelujen päätyttyä koronapassista työpaikoilla, että asiaa ”selvitetään ja työryhmässä arvioidaan”.

– Tämä valmistelutyö on kesken. Juridisia haasteita on ratkottavana. Ei ole suinkaan itsestään selvää, että koronapassi voitaisiin esimerkiksi työpaikoilla laajasti ottaa käyttöön, mutta tätäkin halutaan arvioida ja tarkastella, koska haluamme pyrkiä siihen, että rajoitustoimia olisi mahdollisimman vähän käytössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?