Perussuomalaiset leikkaisi kehitys­avusta ja keventäisi polttoaine­veroa

Perussuomalaisten mukaan heidän vaihtoehtobudjettinsa jättäisi kaikille kansalaisille enemmän rahaa käteen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio esitteli puolueen vaihtoehtobudjettia.

30.11.2021 10:31

Perussuomalaiset haluaa laittaa julkistalouden menot tärkeysjärjestykseen vaihtoehtobudjetissaan.

Eduskuntaryhmän mukaan menojen laittaminen tärkeysjärjestykseen ei kuitenkaan merkitse leikkaamista hoitajilta, opettajilta, lapsiperheiltä, poliiseilta tai sairaiden, vanhusten ja vähäosaisten palveluista.

Perussuomalaisten ensi vuoden vaihtoehtobudjetissa valtion menoja leikataan 728 miljoonalla eurolla ja lisäksi veroja kevennetään 681 miljoonalla eurolla.

Suurimmat leikkaukset perussuomalaiset kohdistaisi kehitysyhteistyöhön, 520 miljoonaa euroa, ja kotouttamisen valtion korvauksiin, 154 miljoonaa euroa.

Eduskuntaryhmä lisäisi määrärahoja muun muassa maaseudun elinvoimapakettiin 70 miljoonaa euroa ja säilyttäisi teollisuuden päästökaupan kompensaatiotuen, 87 miljoonaa euroa.

Suurin veronkevennys kohdistettaisiin polttoaineveroon, 254 miljoonaa euroa. Perussuomalaiset keventäisi myös tuloveroa 145 miljoonalla eurolla.

Perussuomalaisten mukaan heidän vaihtoehtonsa jättää kaikille kansalaisille enemmän rahaa käteen. Esimerkiksi kahden aikuisen kotitalous, jossa on lapsia, saa heidän vaihtoehdossaan 319 euroa vuodessa enemmän käteen kuin hallituksen esityksessä.

Lisäksi perussuomalaiset leikkaisi budjetin ulkopuolisen Ylen toimintakuluja 147 miljoonalla eurolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?