Hallituksen neuvottelut kulttuurileikkauksista päättyneet – Marin kommentoi tilannetta medialle, IS seuraa

Hallitus on tänään neuvotellut keinoista, joilla rahapelituottojen hupenemisesta johtuvat leikkaukset voitaisiin vielä välttää.

15.10.2021 20:40 | Päivitetty 15.10.2021 21:04

Helsinki

Hallituksen perjantaina käydyt neuvottelut rahapelituottojen hupenemisesta johtuvista leikkauksista ovat nyt päättyneet.

Hallitus kompensoi kaikille Veikkauksen edunsaajille tuet sataprosenttisesti.

Hallitusviisikko ei siis päätynyt perumaan vain kulttuurinalan leikkauksia, vaan myös urheilun, tieteen ja nuorisotyön leikkaukset. Tämän lisäksi perutaan myös sosiaali- ja terveysministeriön alalle kohdennetut leikkaukset sote-järjestöille. Kyse on 77 miljoonan euron paketista.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi tilannetta medialle perjantai-iltana noin kello 20.45 jälkeen Valtioneuvoston linnassa. IS seuraa tilaisuutta hetki hetkeltä -seurannassa alla.

Leikkauksista on tällä viikolla syntynyt mehevä riita hallituksessa sen jälkeen kun kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) kertoi leikkausten tarkemmasta kohdentumisesta tiedotustilaisuudessa tiistaina. Tilanne oli kiusallinen pääministeri Sanna Marinille (sd), joka oli kaksi päivää aikaisemmin kestinnyt kulttuuriväkeä virka-asunnollaan lämpimissä tunnelmissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?