Maria Ohisalo: Myös vihreät haluaa perua kulttuuri­leikkaukset

Puheenjohtaja Maria Ohisalon mukaan myös vihreät haluaa, että kohutut kulttuurileikkaukset perutaan.

Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

14.10.2021 10:44

Myös vihreät kannattaa taiteen ja kulttuurin rahoitusta uhkaavien leikkausten perumista, sanoo puolueen puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo.

– Vihreiden kanta on, että kulttuuriin kohdistuvat leikkaukset on peruttava. Vihreät kannattavat myös muiden Veikkauksen edunsaajien leikkausten perumista, jos siihen löytyy budjettikäsittelyssä mahdollisuus. Asia koskee myös nuorisotyötä, liikuntaa ja tiedettä ja tutkimusta, Ohisalo viestittää IS:lle.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi torstaiaamuna Sdp:n toivovan leikkausten perumista sen jälkeen kun asiasta oli noussut kohu opetus- ja kulttuuriministerin julkaistua leikkauslistansa aiemmin tällä viikolla. Leikkauksissa on kyse rahapelitoiminnan tuottojen vähenemisestä, jota hallituksen sopima kompensaatio ei riitä kattamaan täysimääräisesti.

Ohisalon mukaan rahapelitoiminnalla tuettujen alojen rahoitukseen olisi löydettävä toimiva ratkaisu.

– Alojen itsensä kannalta olisi tietenkin toivottavaa, että heitä pystyttäisiin tukemaan ennakoivammin ja suunnitelmallisemmin, Ohisalo viestittää.

– Meidän on löydettävä tieteen, kulttuurin, nuorisotyön ja liikunnan rahoituksen turvaamiseen pitkällä aikavälillä kestävämpiä ratkaisuja kuin sosiaalisesti ongelmallinen ja vaihteluille altis rahapelirahoitus.

Ohisalon mukaan vihreät kannattaa Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?