Marin: ”Sdp haluaa, että kulttuuri­leikkaukset perutaan”

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi mittavista leikkauksista tiistaina. Nyt pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo Sdp:n haluavan, että kulttuurileikkaukset perutaan.

| Päivitetty

– Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua, Marin twiittaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi tiistaina veikkausvoittovarojen putoamisen aiheuttamien leikkausten kohdentumisesta eri aloille.

Taiteen ja kulttuurin tukirahoihin on luvassa 18,4 miljoonan euron leikkaukset, liikunta ja urheilu menettää 11,9 miljoonaa, tieteeltä ja tutkimukselta lähtee 8,3 miljoonaa ja nuorisotyöltä 4,5 miljoonaa euroa.

Marin kertoi tiistaina hallituksen aikovan vielä tarkastella veikkausvoittovarojen vähenemisestä johtuvien leikkausten vaikutusta järjestöihin.

– Veikkauksen tuloutuksen pudotus on järjestökentälle vaikea. Erityisen vaikean tilanteesta tekee korona-aika ja edessä oleva jälleenrakennustyö. Viisikko tarkastelee järjestöjen rahoitusta syksyn budjettiprosesseissa ja etsii ratkaisua asiaan, Marin kirjoitti Twitter-tilillään tiistaina.

Marin oli sunnuntaina kutsunut musiikkialan edustajia illanviettoon Kesärantaan – paria päivää myöhemmin tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) ilmoitti kulttuurialaan kohdistettavista tuntuvista leikkauksista. Tämä poiki rajua kritiikkiä monilta tutuilta suomalaisartisteilta.

Leikkauslista oli hyvin hallituksen tiedossa, mutta Kurvisen ulostulon ajankohdan kerrotaan tulleen pääministerille täytenä yllätyksenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?