Suora lähetys kyselytunnilta juuri nyt: Oppositio pääsee murjomaan budjettiriihen tulokset - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suora lähetys kysely­tunnilta juuri nyt: Oppositio pääsee murjomaan budjetti­riihen tulokset

Eduskunnassa aloittaa tänään työnsä myös kolme uutta kansanedustajaa Atte Kaleva (kok), Jari Kinnunen (kok) ja Suldaan Said Ahmed (vas).

9.9.2021 15:17 | Päivitetty 9.9.2021 16:23

Oppositiopuolueet pääsevät tänään torstaina iltapäivällä puhumaan eduskunnan suuressa salissa suunsa puhtaaksi hallituksen iltapäivällä julkistettavista budjettiriihen tuloksista.

ISTV lähettää kyselytunnin suorana kello 16 alkaen.

Kyselytunti alkaa vain hetki sen jälkeen, kun hallitus on kertonut kello 15 alkavassa tiedotustilaisuudessa julkisuuteen, minkälaisia ilmasto-, vero- ja työllisyyspäätöksiä se on saanut kuluneiden parin päivän aikana Säätytalon neuvotteluissa aikaiseksi.

Budjettiriihen lisäksi kyselytunnin aiheeksi noussee myös koronaepidemian hoito.

Hallitus julkisti uuden koronan hybridistrategiansa tämän viikon maanantaina ja tulevien viikkojen aikana sen on määrä tuoda eduskuntaan esityksensä tartuntatautilain päivittämiseksi.

Lue lisää: Tällainen on Suomen uusi korona­hybridi­strategia

Eduskunnassa aloittaa tänään 9. syyskuuta työnsä myös kolme uutta kansanedustajaa Atte Kaleva (kok), Jari Kinnunen (kok) ja Suldaan Said Ahmed (vas).

Uudet kansanedustajat esittivät oikeuskanslerin tarkastamat valtakirjansa eduskunnan puhemiehelle tänään aamupäivällä. Puhemies ilmoittaa uudet kansanedustajat kello 16 alkavassa täysistunnossa.

Kaleva ja Said Ahmed edustavat Helsingin vaalipiiriä, Kinnunen Pirkanmaan vaalipiiriä.

Muutokset eduskunnan kokoonpanossa johtuvat siitä, että Anna-Kaisa Ikonen (kok) tuli valituksi Tampereen pormestariksi, Juhana Vartiainen (kok) Helsingin pormestariksi ja Paavo Arhinmäki (vas) Helsingin apulaispormestariksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?