”Tavoitteemme on nolla turvapaikanhakijaa” – Riikka Purra ottaa tiukan maahanmuuttolinjan puolueensa hallitusyhteistyöindikaattoriksi - Politiikka - Ilta-Sanomat

”Tavoitteemme on nolla turva­paikan­hakijaa” – Riikka Purra ottaa tiukan maahan­muutto­linjan puolueensa hallitus­yhteis­työ­indikaattoriksi

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra sai suurimmat aplodit puoluekokousyleisöltä korostaessaan, että Suomen kansalaisuutta tulee vaalia. Purran mukaan perussuomalaiset ovat joutuneet valtakunnansyyttäjän hampaisiin.

15.8. 15:43

Perussuomalaisten puheenjohtajan nuija siirtyi sunnuntaina Seinäjoen puoluekokouksessa Jussi Halla-aholta uudelle puheenjohtajalle Riikka Purralle.

Purra ilmoitti ensimmäisessä linjapuheessaan, että maahanmuuttopolitiikan kiristäminen on perussuomalaisten hallitusyhteistyöindikaattori eduskuntavaaleissa vuonna 2023.

– Jos puolue ei ole valmis kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa, se ei voi olla perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa, Purra linjasi.

– Haluamme muutoksia rajapolitiikkaan ja niin sanottuun humanitaariseen ja sosiaaliseen maahanmuuttoon. Tavoitteemme on nolla turvapaikanhakijaa, kuten Tanskan sosiaalidemokraattivetoisella hallituksella. Haluamme kiristyksiä perheen yhdistämiseen ja muihin maamme haitallisiin vetovoimatekijöihin. Haluamme tiukennuksia kansalaisuuden saamiseen.

Perussuomalaisten arvopohjaa kansallismieliseksi, isänmaalliseksi ja Suomen etuja ajavaksi kuvaillut Purra sai puoluekokousyleisöltä puheensa suurimmat aplodit sanoessaan, että ”Suomen kansalaisuutta tulee arvostaa ja vaalia, ei jakaa kuin ilmaisia ämpäreitä”.

Sunnuntaiaamun tiedotustilaisuudessa Purra torjui uusien pakolaisten vastaanottamisen Suomeen Afganistanin tilanteen kärjistymisen vuoksi.

– Perussuomalaiset on sanonut, että olemme valmiita tukemaan, mikäli niin katsotaan, humanitaarista toimintaa lähialueilla. Afganistanin lähellä on maita, joissa on riittävän turvallista, muun muassa Iran ja Pakistan, jotka ovat vastaanottaneet paljonkin afgaaneja. En näe syytä, miksi ihmisten pitäisi siirtyä Pohjois-Eurooppaan, Purra kommentoi.

Purra piti täysin vääristyneenä, että perussuomalaisia syytetään maahanmuuttajavastaiseksi, jopa ihmisvihamieliseksi puolueeksi. IS muistutti Purraa, että hän on kuvannut itseään maahanmuuttovastaiseksi.

– Olisitte kuunnellut tarkemmin, meitä on syytetty maahanmuuttajavastaiseksi, se on täysin eri asia kuin maahanmuuttovastaisuus, toisessa on kyse ilmiössä, toisessa ihmisistä. Itse en vastusta ketään ihmisiä, Purra eritteli.

Aamun tiedotustilaisuudessa Purralta kysyttiin, miten hän suhtautuu siihen, että puolueen toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Mauri Peltokangas on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Sebastian Tynkkynen on saanut kaksi tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Valitettavasti näyttää siltä, että kun perussuomalaiset puhuvat siitä asiasta kuin me puhumme, sillä on tapana jäädä valtakunnansyyttäjän ja muidenkin hampaisiin. Jos katsotaan varapuheenjohtaja Peltokankaan syytettä, en henkilökohtaisesti ymmärrä, miten siitä voidaan ketään syyttää. Tämä on todellisuus, missä perussuomalaiset elää, on elänyt aiemmin ja meillä on omat näkemykset siitä, mikä on ongelmallista näiden sananvapaustuomioiden kohdalla ja mitä tälle lainsäädännölle pitäisi tehdä, Purra vastasi.

Purran mukaan perussuomalaiset toimii ympäristössä, jossa on jatkuvasti vaarana, että johonkin sanomiseen puututaan.

Kun keskustelu asiasta jatkui, perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen ilmoitti, että ”jos teillä ei ole paljon muuta kysyttävää, niin lähdetään jokainen menemään omille puolille, koska tämä asia on kaluttu.”

Puoluekokouspuheessaan Purra nosti esiin huolensa ”väestöpohjan muutoksista”.

– Noin 15 vuoden päästä esimerkiksi Espoossa noin kolmasosa asukkaista on vieraskielisiä. Noin vuonna 2053 suomalaiset ovat Espoossa vähemmistö. Olen vakuuttunut siitä, että suurin osa suomalaisista ei pidä tästä kehityksestä.

Puheensa jälkeen Purra sanoi, että hänen esittelemänsä arviot perustuvat kuntien laatimiin skenaarioihin.

Uusi perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella 15. elokuuta 2021.

Talouspolitiikassa Purra jatkaa Halla-ahon linjoilla: Purra ilmoitti puolueen haluavan pienentää julkista sektoria ja madaltaa työn verotusta.

Purra linjasi tiedotustilaisuudessaan, että ”veronkorotusten tie tässä maassa on kerta kaikkiaan käyty loppuun”.

– Haluamme lisätä tavallisen palkansaajan ostovoimaa ja käteen jäävää palkkaa. Tämä itsessään lisää talouden dynamiikkaa, Purra katsoi.

Lopuksi puheessa nousi esiin Suomen koronavirustilanne.

Vaikka puoluekokouksessa nähtiin rokotekriittisiä- ja rokotevastaisia puheenvuoroja, Purran rokotekanta ei jäänyt epäselväksi.

– Vaikka varianttien kehittymistä on tärkeää seurata, lienee tärkeää ymmärtää, että rokotekattavuuden kasvaessa yhteiskunnan sulkeminen ei ole enää perusteltua. Rokotteen ansiosta vaikeilta tautitapauksilta kyetään suojautumaan.

Hän kertoi toivovansa, että maan hallitus olisi edeltäville seikoille ymmärtäväinen ja kykenisi lähiviikkoina saavuttamaan ”järkevän koronalinjan”.

15.8. kello 18.07: Lisätty juttuun Purran kommentteja aamun tiedotustilaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?