Sanna Marin Ylellä: koronapassia valmistellaan, 12–15-vuotiaiden rokotukset on tarkoitus aloittaa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Ylellä: korona­passia valmistellaan, 12–15-vuotiaiden rokotukset on tarkoitus aloittaa

Pääministerin mukaan koronapassi ei koskisi julkisia, välttämättömiä palveluita.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan koronapassi voisi tulla käyttöön syksyllä.

4.8. 20:53

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi keskiviikkoiltana Ylen tv-uutisissa, että hallitus valmistelee koronapassia. Hallituksella on torstaina neuvottelu ja koronapassi on silloin esillä.

– Tämän hetken arvio on, että koronapassi voisi aikaisintaan tulla syys-lokakuussa.

Koronapassia voitaisiin Marinin mukaan käyttää vapaa-ajan tilaisuuksissa ja erilaisissa tapahtumissa.

– Julkiset, välttämättömät palvelut, niitä se ei koskisi. Ne pitää olla kaikille avoimia.

Lue lisää: Kommentti: Sanna Marinin hallitus saattoi tehdä keväällä kohtalokkaan virhearvion – nyt jos koskaan tarvittaisiin koronapassia

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan koronapassin käyttöönotto tarkoittaisi sitä, että koronatestiin pitäisi päästä maksutta.

– Yksi selvitettävistä asioista on, miten maksuttoman testauksen järjestäminen onnistuu. Meillä ei ole koronapassista hallituksen toimeksiantoa, joten toistaiseksi työ- ja elinkeinoministeriö on selvittänyt passia omasta näkökulmastaan, Lintilä sanoi aiemmin Helsingin Sanomille.

Marin kertoi Ylellä, että 12–15 -vuotiaiden rokotukset on tarkoitus aloittaa Suomessa. Asia on esillä hallituksen torstain neuvottelussa.

– Olemme onneksi saaneet Suomeen ylimääräisen, noin 200 000 annoksen rokote-erän, josta voidaan aloittaa rokotukset ilman, että se häiritsee muuta rokotusohjelmaa.

Ylen A-Studiossa Marin kertoi, että 12-15 -vuotiaiden rokotukset alkavat ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?